Cum se slabeste?

Fitness 25.09.2008 dietetik

Pentru a slabi trebuie sa transpiri!

Este absurd ca in ziua de astazi mai exista oameni care cred ca, flamanzind o perioda, vor slabi in cel mai scurt timp. Scopul va fi atins, dar metoda este gresita, iar pe termen lung, rezultatele sunt daunatoare pentru organism. E suficient sa ne uitam la cei care alearga pentru a vedea ca acestia se acopera cat mai bine pentru a transpira cat mai mult. Oricum, nu este suficienta o sedinta de "sudoare" pentru a slabi definitv. Trebuie sa stiti ca acul cantarului ne pacaleste atunci cand ne deshidratam. El poate arata cu 2 kilograme mai putin… kilograme care se "pun la loc" dupa ce bem apa, in cursul zilei.
   
Sport plus dieta!

Greseala fundamentala pe care o comit cei care decid sa slabeasca fara sa consulte un specialist este ca fac totul “dupa ureche”. Aceasta abordare superficiala a unei chestiuni importante pentru sanatate, in primul rand, poate duce la dereglari metabolice sau la... ingrasare, datorita unei cure de slabire prea severe si gresite. Slabitul depinde de doi factori la fel de importanti: sport si alimentatie. Deci nu ne putem limita doar la efortul fizic, dar nici doar la un regim hipocaloric.  
   
Daca tin doar cura de slabire?


In general, pentru a-ti mentine greutatea ai nevoie de 2000 de calorii pe zi. Daca mananci cu 300 mai putin incepi deja sa slabesti. Slabesti pe termen lung doar daca sustii aceasta dieta si cu un regim sportiv adecvat, altfel ceea ce pierzi saptamana asta pui la loc saptamana viitoare, dublu.  

Si foamea?

Unii specialisti sustin ca facand mult sport scade nivelul glicemiei, creand astfel senzatia de foame. Dar exista si unele voci care spun ca, dupa efortul fizic sustinut, organismul este asa de ocupat sa-si regaseasca fortele pierdute, incat nu ii mai "trece prin cap" sa-i fie foame.  

www.bcf.ro

 

Tags:
sport
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
10 Comentarii
  • andreea
    1. andreea 22.04.2009 16:37

    parerea mea este ca daca nu ai ambitie nu slabesti

  • alina
    2. alina 23.04.2009 17:36

    f adevarat

  • Dana
    3. Dana 24.05.2009 18:40

    EU CRED CA TOTUL DEPINDE CUM SI CAT MANANCI TREBUIE SA AI GRIJA DE GREUTATEA TA

  • iubitik
    4. iubitik 09.06.2009 16:29

    pai dupa mn eu zic ca sa nu mananci paine

  • b.sorin
    5. b.sorin 13.06.2009 11:24

    Sunt de acord cu metoda de slabit prin alergare si u efort fizic sustinut ..dar cu o conditie ..ca dupa acest efort sa nu mai consumi nimic pana in urmatoarea zi.. ex.daca alergarea se face seara .....plus ca mai sunt foarte multe metode de slabit si foarte usoare fara nici un fel de cure sau meniuri....

  • dana
    6. dana 03.07.2009 11:48

    as vrea sa slabesc dar nu stiu daca da rezultate am mai incercat dar totusi sa vrea sa ma sfatuiti

  • Alex
    7. Alex 03.07.2009 22:30

    O alta mare greseala e sa numeri caloriile zilnic sau sati cantaresti mancarea sa calculezi cate kilocalori bagi azi. Sfatul meu, cautati diete pe intenet pt slabit, sa zicem vreo 30. Fiecare dieta va zice ce sa mancati in respectivele zile ale unei saptamani. Faceti un tabel cu 5 columne: DIMINEATA, INTRE MESE, PRANZ, MASA DE LA ORA 4-5, CINA DE LA 7-8. Scrieti in fiecare columna ce recomanda fiecare dieta sa mancati. Veti vedea ca multe se repeta dar in final veti avea cel putin 5 alimente care le veti putea consuma la fiecare masa. In felul asta avem de ales ce vrem sa mancam dimineata, seara, etc. si dupa o perioada te obijnuiesti. Este ceea ce am facut eu si a mers f bine.

  • GRADINARU  VIRGIL
    8. GRADINARU VIRGIL 07.07.2009 14:49

    ELVIS PRESLEY -CEL MAI BUN CRED CA E DEAJUNS

  • gabi
    9. gabi 11.07.2009 00:00

    sa ascult

  • kamely
    10. kamely 30.07.2009 16:05

    e super am slabit cu 3 kg

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare