Cartofi in coaja, cu parmezan, usturoi si patrunjel
Astazi am adus pentru tine o reteta potrivita pentru toate sezoanele care iti va impresiona cu siguranta musafirii si va constitui o garnitura ideala pentru orice preparat din carne sau peste.
Este foarte usor de pregatit, iar ingredientele principale le poti gasi cu usurinta in orice supermarket, daca nu ai deja o buna parte din ele, in camara.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara aceasta reteta:
7-8 cartofi in coaja, foarte bine spalati
4 linguri de unt topit
1 cana de parmezan
jumatate de lingurita de piper negru, pisat
1 lingura de usturoi pisat
1 lingura de paprika
1 lingurita de sare
1 lingurita de condimente italienesti
catei de usuturoi iin coaja, pentru garnitura
patrunjel tocat
Instructiuni de preparare:
Cartofii se spala bine cu o perie de legume, pentru a inlatura orice fel de impuritati. Apoi se taie pe lat in felii subtiri, lasand jumatate de centimetru netaiat pentru a pastra feliile legate intre ele.
Preincaiziti cuptorul si asezati cartofii intr-o tava, apoi turnati peste ei, untul topit. Cu ajutorul unei pensule pentru gatit, ungeti cartofii cu unt si intre felii.
Amestecati intr-un castron, parmezanul, piperul, usturoi pisat, boia de ardei (iute sau dulce), sare si condimente italienesti. Tavaliti cartofii inmuiati in unt, prin amestecul din castron, apoi aranjati-i in tva de cuptor, presarand printre ei si cateii de usturoi in coaja.
Coaceti cartofii pana devin aurii si sunt usor de patruns cu furculita. La sfarsit presarati peste ei, patrunjel tocat si serviti imediat.