VIDEO Ce se intampla cu grasimea pe care o elimini?

In ciuda faptului ca toata lumea este obsedata de slabit, daca intrebi nutritionistii, antrenorii personali sau medicii, nimeni n-o sa-ti spuna exact ce se intampla cu grasimea de care scapi. 

O echipa de oameni de stiinta din Sydney a calculat exact ce se intampla cu grasimea dupa ce slabesti si a contrazis teoriile medicilor cum ca organismul nostru ar transforma-o in caldura sau in energie. 50% dintre specialisti cred asta. Aceasta grasime pe care nimeni n-o doreste este pur si simplu expirata. 
 
Aceste rezultate, publicate in Ziarul Britanic Medical, au aratat ca 10 kilograme de grasime se transforma in 8,4 kilograme de dioxid de carbon, care este expirat cand respiram, si 1,6 kilograme de apa care este eliminata prin urina, lacrimi, transpiratie si alte lichide ale corpului. 
 
 
Asadar, pentru a scapa de 10 kilograme de grasime trebuie sa inhalezi 29 de kilograme de oxigen (cu ajutorul carora sa arzi 94.000 de calorii). Aceasta reactie va produce 28 de kilograme de dioxid de carbon si 11 kilograme de apa. 
 
Dar cum faci sa expiri atat de mult dioxid de carbon? Intr-o zi obisnuita, in care nu faci sport, tu respiri cam de 12 ori pe minut, asa ca respiri de 17.280 de ori pe zi, si fiecare expiratie elimina 10 miligrame de dioxid de carbon. Asadar, solutia ramane intotdeauna sportul, in deosebi exercitiile cardio.
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Foto: Hepta

Tags:
grasime
aer
expiratie
sport
oxigen
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare