Cele mai bune 5 alimente cu protectie solara

Secrete 04.05.2010 Madalina Stama

Daca ai de gand sa dai o fuga la mare, nu lasa ca bucuria sa te eclipseze, fii pragmatica si ia-ti toate masurile de protectie. Nu pune pe ultimul loc hidratarea pielii! Ca dintr-un moment frumos se poate ajunge foarte usor intr-unul de cosmar, in care tu, cu pielea arsa de soare, sa stai pe pat vaitandu-te de durere.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asa ca, fa unele modificari in lista, incepe de pe-acum. Include cateva fructe, de exemplu rodii, rosii si ceai verde. Nu neaparat pentru un picnic servit direct pe nisipul fin, toropit de razele soarelui, dar ideea nu-i rea, ci mai exact pentru pielea ta, ca sa se mentina hidratata, iar rebelele ultraviolete sa n-o arda mai ceva ca racii pusi la fiert. Ti-am pregatit si un top al celor mai bune alimente care ofera protectie solara.

 

1. Ciocolata

Nu trebuie sa ramai surprinsa, ciocolata are si ea beneficiile sale, chiar daca multi o arata cu degetul si o baga in aceeasi oala cu dulciurile ce nu fac bine organismului. Ciocolata este intr-adevar un aliat al tau impotriva ultravioletelor. De asta ne asigura cercetatorii germani, care ne spun ca, femeile ce au baut zi de zi, timp de trei luni ciocolata bogata in flavonoizi aveau un risc cu 25% mai mic de a-si inrosi pielea din cauza expunerii la ultraviolete, pielea era mult mai hidratata si mai putin iritata, ca in cazul femeilor care serveau cacao fara flavonoizi. Ce este intr-adevar spectaculos, este faptul ca si ciocolata neagra ofera organismului flavonoizi.

 

2. Rosiile
Sunt foarte bune pentru frumusetea si sanatatea tenului tau, de asta incearca sa ne asigure cercetatorii germani, care sustin ca licopenul din rosii scade riscul arsurilor solare. Fie ca se opteaza pentru un pahar de suc proaspat de rosii, stoarse din gradina bunicii (hmm….ca bine suna) ori pentru 10 mg de licopen zi de zi, timp de trei luni, riscul de arsuri solare scade de la 25% la 45%. Deci, nu fii zgarcita, inghesuie mai multe rosii in cosulet.

 

3. Rodiile
Si gustoase si sanatoase. Nu-mi dai dreptate? Un studiu realizat la Universitatea Wisconsin arata ca extractul de rodii, bogat in antioxidanti inhiba schimbarile ce se produc la nivel celular, ca un efcet la expunerii la ultraviolete.

 

4. Pestele gras
Si daca nu te incanta ideea unei portii de peste fript pe gratar, servit la clar de luna, oameni de stiinta britanici ne informeaza ca o cantitate de 4,000 mg de omega 3 luata zi de zi, timp de trei luni, scade riscul arsurilor cu 30%.

 

5. Ceaiul verde
Banuiesc ca stii deja ca acest aliment previne cancerul, dar nu stii probabil ca-ti protejeaza pielea de arsuri, cauzate de expunerea la UV. Ca sa-ti protejezi pielea de ultraviolete, bea zilnic doua cesti. Sau mai bine, scrieti o lista cu aceste alimente si ia-o cu tine de fiecare data cand pleci la mare. 

Sursa foto: vousetesbelle.com

Tags:
rosii
rodii
ceai verde
ciocolata
flavonoizi
protectie solara
piele sanatoasa
peste gras
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare