Combinatii de a consuma tofu la slabire si post

Nu trebuie niciodata sa-ti lipseasca branza tofu din casa si asta pentru ca este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale si poti inlocui cu succes carnea, ouale, branzeturile de origine animala si chiar mancarea de tip fast food. Nu cred ca este o combinatie alimentara la care sa nu mearga sa folosesti branza tofu, versatilitatea fiind un alt avantaj. Din pacate, multi se feresc sa consume tofu si asta pentru ca are in compozitie soia in mare parte, dar sa nu uitam ca exista doua tipuri de soia si anume cea modificata genetic care trebuie evitata total si apoi soia bio care nu aduce probleme de sanatate in ceea ce priveste cancerul sau echilibrul hormonal.
 
In cadrul acestui articol vei descoperi lucruri inedite despre tofu pe care nu ti le va spune nimeni si nu uita ca este ideal la slabire, mentinere, ingrasare sanatoasa prin crestere de masa musculara si chiar in perioadele de post cand nu ai voie sa consumi produse de origine animala.
 
Se spune ca tofu este carnea vegetarienilor, dar realitatea este ca oricine poate profita de beneficiile sale pentru ca este unul dintre cele mai consistente, nutritive si slab calorice alimente din cate stim. Plus de asta, este perfect pentru a-ti diversifica regimul zilnic alimentar si fara sa petreci prea mult timp in bucatarie.
 
 
Pe piata poti gasi multe sortimente de branza tofu si anume dulce, sarat, taiat cuburi sau batoane lungi si chiar fermentat, dar exista si tofu mai moale sau mai tare. Orice ai alege este la fel de sanatos si gustos si nu exista restrictii de consum. Atunci cand vei gasi tofu, trebuie sa stii ca se patreaza in permanenta in congelator ca sa reziste si 5 luni daca nu il consumi des. Asa stii ca ai mereu in casa la nevoie.
 
 
Pentru ca nu multe persoane stiu ce este mai exact tofu si evident ca nu stiu nici cum poate fi inclus in alimentatie, ne-am gandit sa-ti dam niste idei simple, rapide si slab calorice dupa cum urmeaza:
 
1.Salata din tofu
 
Poti uita pentru moment de clasicele salate capresse sau Caesar si altele de acest gen. Adauga tofu la ce salate vrei tu vei simti diferenta in gust si satietate. Este ca si cum ai folosi oua sau carne la salata, atat de mare este consistenta. Pentru salate poti alege tofu moale pe care il poti gati la tigaie in putin ulei de masline, condimente, zeama de lamaie, ghimbir, turmeric si chiar sosuri light. Alege din 8 sosuri light propuse de noi aici!
 
 
2.Inlocuieste carnea la gratar cu tofu! Ai nevoie de tofu taiat cuburi pe care il poti gati cu tot felul de condimente si ierburi aromatice pe grill sau la cuptor. Merge combinat alaturi de cartofi, orez brun, seminte de quinoa, cuscus, hrisca, fasole rosie si cu o garnitura de legume si verdeturi crude. Ca sa gatesti tofu precum carnea ai nevoie sa alegi tofu tare si NU  moale. O alta branza pentru grill ar fi Halloumi!
 
 
3.Poti prepara supe din tofu ca sa poti inlocui carnea, ouale si alte ingrediente considerate mai putin sanatoase si deloc slab calorice. La o supa de zarzavat merge perfect tofu moale si fiert pentru ca va creste consistenta.
 
 
4.Paste cu tofu si legume pentru ca inlocuieste carnea. Il poti rumeni si gati in diverse sosuri indiene ca sa te bucuri de paste inedite si sanatoase, dar nu uita sa alegi paste integrale. Si nu uta de verdeturi!
 
 
5.Tofu crispy sau tofu crocant. Il poti da prin pesmet sau fulgi de porumb, il prajesti si apoi se consuma cu sos tzatziki, sos de guacamole, sos salsa caliente.
 
6.Scrob din tofu ca sa inlocuiesti ouale. Poti fierbe tofu moale si faramita in tigaie cu ulei, turmeric,ceapa rosie si ce alte legume si verdeturi mai doresti. Este mai gustos si mai sanatos decat clasica omleta care ingrasa daca nu ai grija ce combinatii faci. Aici ai libertate deplina!
 
 
7.Taco mexican din tofu ca sa inlocuiesti tonul in apa, fructele de mare si alte tipuri de carne. Te poti juca cu mix-uri de legume si verdeturi, dar nu uita sa adaugi tofu tare gatit la grill sau cuptor.
 
 
8.Tofu marinat cu diverse verdeturi, otet si ulei. Este genial!
 
9.Burgeri sau shaorma cu tofu ca sa inlocuiesti carnea. In rest poti combina ce ingrediente vrei.
 

Citeste si  Cum tii sub control colesterolul cu tofu?

Tags:
tofu
tofu la slabire si post
combinatii de a consuma tofu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 8 motive sa mananci mai des soia Alimentatie

    8 motive sa mananci mai des soia

    13.01.2017

    Soia este consumata indeosebi in bucataria asiatica si asta pentru ca, pe langa faptul ca este foarte gustoasa daca stii cum sa o prepari, are multe beneficii pentru sanatate. Nenumarate studii au...

    mai mult
  • Cu ce inlocuim carnea? Secrete

    Cu ce inlocuim carnea?

    24.12.2014

    Daca esti vegetariana de putin timp sau pur si simplu vrei sa alternezi carnea de porc cu ceva mai usor, iti facem cateva recomandari sanatoase si satioase. Cu textura si chiar si gust...

    mai mult
  • Soia peste tot Secrete

    Soia peste tot

    21.05.2013

    Soia este omniprezenta in viata noastra: daca nu citim etichete si nu ne preocupa probleme de alimentatie, poate nici nu stim ca apare sub forma unui ingredient sau altul in mai toate produsele...

    mai mult
  • Creste sistemul imunitar! Afectiuni

    Creste sistemul imunitar!

    25.03.2013

    Vedem bine ca inca nu am scapat de iarna, desi este sfarsitul lui martie, iar primavara sistemul nostru imunitar scade, asa ca avem motive duble sa il ajutam! Sa ne spalam mereu pe maini si sa avem...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare