Cum poti slabi 5 kg in doar cateva zile consumand cartofi, patrunjel si marar?

Diete clasice 27.04.2018 dietetik
La o prima vedere pare o dieta ciudata si asta pentru ca cei mai multi dintre noi stiu ca ingrasa destul de mult cartofii. Este dovedit faptul ca numai cartofii prajiti si cartofii instant pe care ii cumparam gata taiati din supermarket-uri ingrasa si sunt destul de periculosi pentru sanatate. Nu ar strica sa se evite si popularele chipsuri din cartofi, care pe langa faptul ca ingrasa, contin si multe substante cancerigene. Cartoful este considerat un aliment sanatos si este consumat de miliarde de oameni de pe Glob, iar in Romania este alimentul de baza. Ca orice aliment sanatos, poate deveni nociv daca nu suntem atenti la preparare. Daca ajungem sa-i combinam cu ierburi aromatice precum patrunjelul si mararul vom avea rezultate si mai bune.
 

Cum ne ajuta cartofii la slabit si la imbunatatirea sanatatii?

 

Stiai ca banalii cartofi rivalizeaza cu broccolii, care sunt cunoscuti ca fiind printre cele mai sanatoase legume? Cartofii sunt foarte hranitori si asta pentru ca reprezinta o sursa importanta de vitamina C, mangan, potasiu, cupru, vitamina B6, fibre, carbohidrati buni, fitonutrienti si antioxidanti, mai ales cartofii cu coaja roz si miezul violet. Cei mai multi consuma cartofii decojiti fara a sti ca 50% din nutrienti se afla tocmai in coaja. 
 
Insa, cartofii contin si amidon, astfel ca multi nu inteleg cum ajuta la slabit. Studiile au aratat ca ei aduc un aport mare de energie, favorabil arderii caloriilor, curata colesterolul rau, scapandu-te de bolile cardiovasculare, metabolismul este acccelerat cu 30%, dar din pacate au un indice glicemic destul de mare, motiv pentru care trebuie sa-i consumam corect. Daca iti doresti sa slabesti mancand consistent si sa ai un sistem circulator sanatos, atunci trebuie sa incluzi cartofii in regimul tau alimentar. In plus, ei fortifica si sistemul imunitar, asa ca nu exista dubii ca ar dauna.
 
 
 

De ce sa combinam cartofii cu patrunjel si marar?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca nu vrei bombe calorice in farfurie, evita sa prajesti cartofii si sa-o combini cu sosuri, dressinguri grase, mult ulei si cel mai important aspect este sa nu-i combini cu carne daca vrei sa slabesti. Doar in cazul in care tii o dieta de ingrasare pentru a pune putina masa musculara. Cel mai bine este sa combinam cartofii cu tot felul de legume, verdeturi, mirodenii si ierburi aromatice. Patrunjelul si mararul sunt de departe printre cele mai sanatoase verdeturi, care nu doar ca favorizeaza pierderea kilogramelor, ci imbunatatesc si sanatatea la modul general. Nu degeaba patrunjelul este supranumit “zarzavatul-minune”.
 
 
Patrunjelul contine cu 20% mai multe proteine decat ouale, o cantitate enorma de antioxidanti gratie culorii verzi, fitonutrienti, uleiuri volatile si aminoazici importanti, care sunt numai buni pentru stimularea digestiei. Vei benefia atat de o slabire sanatoasa cat si de o detoxifiere ca la carte si vei atenua putin din amidonul cartofilor daca il combini. Pe de alta parte, mararul este cunoscut pentru capacitatea de a elimina grasimea abdominala si viscerala, aplatizand abdomenul. Nu vei gasi un  stimulent digestiv mai bun decat el. Toate combinate iti vor imbunatati sistemul digestiv, circulator, te vor ajuta sa slabesti progresiv si vor imbunatati activitatea fiecarui organ intern in parte.
 
 

Cum se tine cura de slabire cu cartofi, patrunjel si marar?

 

Am stabilit deja ca trebuie sa fierbi cartofii, ii coci sau ii gatesti la cuptor. Ii poti decoji, dar nu uita ca in coaja se afla jumatate din nutrientii necesari organismului. Nu se recomanda nici macar gatirea la cuptorul cu microunde. Gatind cartofii cat mai simplu si curat, nu-ti va fi afectata silueta. La o masa poti consuma cam 250 de grame de cartofi cu cat mai multe legume si verdeturi. In cazul de fata, patrunjel si marar cat vrei, iar ca ulei poti folosi 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin. Ai grija de asemenea sa ai mereu garnitura de cruditati la ei. Dieta se tine 5-6 zile, timp in care poti slabi si 5 kilograme in functie de organism. Meniul trebuie sa arate astfel:
 
 
Mic dejun – un cartof mediu sau 2 piftele din cartofi cu legume si cu un iaurt degresat sau kefir (cartofii pot fi albi, roz sau dulci)
Pranz – o mana de cartofi cu legume asortate si salata cruda de patrunjel si marar (pune zeama de lamaie)
Cina – salata dintr-un cartof copt, patrunjel si marar
 
 
Poti improviza la meniu, dar grija mare la combinatii. Cert este ca poti face tot felul de combinatii cu legume si verdeturi. Un alt tips este sa consumi mai des cartofi reci si fara paine, pentru ca afecteaza mult mai putin insulina si favorizeaza si mai mult slabirea.
 
 

 

Tags:
cum poti slabi cu cartofi
patrunjel
marar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare