Cum sa te simti bine in propriul corp

Sunt prea grasa. Am nasul prea mare. Nu imi plac degetele mele. Celulita ma termina psihic. Sunt doar cateva din afirmatiile care le intoxica viata femeilor. Dar se pot cu usurinta transfera si la genul masculin. Toate cele de mai sus ne macina existenta. Putini sunt cei care pot declara cu mana pe inima ca se simt 100% bine in corpul lor. Am intrebat-o pe psihoterapeuta Andra Ilias cum face cineva sa se simta bine in propriul corp. O lasam sa va impartaseasca trucurile ei.

Stii vorba aia cu daca doi-trei iti spun ca esti beat, te duci si te culci? Poate ca in unele cazuri, o si aplici dar nu in toate. De ce ? Pentru ca, de multe ori, ne trezim protagonistii unor fixatii pe care nimeni nu le poate combate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cei mai multi dintre noi gasesc diverse aspecte care ne consuma energia interna prin neacceptarea lor, prin lupta cu ele. Daca o pereche de sani mai mici sau un nas mai mare au sanse de a fi rezolvate, inaltimea sau forma mainilor sunt exemple de probleme corporale pe care nu prea avem cum sa le remediem. Si in cazul acesta, ce putem face? De cele mai multe ori, acceptarea este solutia cheie. Dar acceptarea nu inseamna resemnare, inseamna constientizare si schimbarea perspectivei.

Cu totii ne aflam intr-un carusel ce goneste in mare viteza in jurul axului propriu si este greu sa-l oprim. Iar acesta este incarcat cu o gramada de consumatori de energie care provin din toate aspectele vietii noastre, de la cea personala la cea profesionala. Asa ca de cate ori avem ocazia sa eliminam din sistem un consumator de energie, ar trebuie sa profitam de acest lucru. Energia noastra interna este limitata si cu cat exista mai multe aspecte care sa o necesite, cu atat fiecare din ele primeste mai putin. Astfel, in momentul in care reusim sa eliminam din viata noastra anumiti factori dfe stresi, ne ramane mai multa energie pentru lucrurile care conteaza, pentru relatiile pozitive, pentru autocunoastere si pentru ceea ce ne face placere.

Afla cum poti sa ai un corp de model.

Stresul provocat de nemultumirile corporale este unul din marii consumatori de energie interna si poate sa ne afecteze toate aspectele vietii, de la cea sociala la cea personala si profesionala. Pe de alta parte, acesta este si unul din stresurile pe care putem sa le atenuam, daca nu chiar sa le eliminam definitiv. Trebuie doar sa gasim parghiile necesare pentru a obtine acest rezultat. Insa, mai important decat orice altceva, este sa vrei sa faci acest lucru. Sa iei fraiele vietii tale in maini si sa decizi ca a venit momentul sa o conduci tu pe ea, nu ea pe tine.
 
 
Odata luata decizia, implementarea ei nu este ca si rezolvata, dar este un pas important. De abia de aici incepe greul, pentru ca de multe ori procesul este unul anevoios, mai scurt sau mai lung, variind in functie de circumstantele fiecaruia. Tine cont ca aproape niciodata nu se poate realiza fara ajutor din afara, fara sustinere.
 
Probabil ai vazut adesea prin filme scene alea reuniunilor Alcoolicilor Anonimi si de fiecare data era vorba de existenta unui sponsor, a unei persoane pe care sa o poti suna oricand simti nevoia de a te reapropia de alcool. Pentru cei care doresc sa depaseasca disconfortul corporal, procesul de vindecare nu este atat de strict, dar existenta unor persoane care sa ii sustina este absolut necesara. Pentru ca suntem fiinte sociale si asa cum imaginea de sine ne-o formam in contextul social in care existam, la fel este nevoie de oameni care sa ne ajute sa lustruim si reversul medaliei.
 
Sigur ca familia si prietenii ne sunt cei mai buni aliati in acest proces, pentru ca ei ne vor binele, nu-i asa? Dar tot la fel de adevarat este si faptul ca ei ne-au fost alaturi toata viata, ne stiu asa cum suntem si s-au obisnuit cu nemultumirile noastre, ne iau ca atare, asa ca nici implicarea lor nu poate fi foarte vivace.
 
Nu este o rusine sa ceri ajutorul, sa vizitezi un terapeut sau sa devii membru al unui grup de dezvoltare personala sau chiar de suport, acolo unde poti gasi si ale persoane care se confrunta cu probleme similare si, mai ales, acolo unde tu la randul tau poti fi suport, inspiratie, ajutor pentru altcineva. Efectul este incredibil!
 

 

Tags:
Cum sa te simti bine in propriul corp
terapie
motivatie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare