Cum sa-ti incepi ziua cu spor

Secrete 20.05.2014 Oana Dorobantu

Iar a venit dimineata si parca as mai prinde cateva clipe de somn, dar alarma suna nestingherita de butonul de snooze-ul pe care-l apasam cu viteza de Formula 1. Cum facem sa scapam de oboseala cronica de dimineata si sa ne incepem ziua pline de energie?

Afla care sunt cele 5 obiceiuri matinale care iti asigura o stare buna de sanatate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cred ca fiecare dintre noi are o colega de birou care pare ca s-a trezit cu noaptea-n cap sa se pregateasca si a baut deja doua cafele in drum spre serviciu. O invidiam, dar cel mai mult am vrea sa o intrebam care e secretul energiei ei matinale. Noi credem ca nu-i vorba de un secret, ci de o organizare mai riguroasa a vietii. 

O dimineata placuta incepe de cu seara. Asta inseamna ca trebuie sa dormim bine si sa ne odihnim suficient. Iar de vrem sa se intample asta, nu trebuie sa ne punem la somn odata cu gainile sau cu putin timp inainte de apusul soarelui.

Trebuie doar sa ne lasam grijile la o parte inainte sa ne punem in pat, iar cand suntem acolo sa ne preocupam de somnul nostru de frumusete. In experienta noastra comun din redactie, am adunat cateva trucuri care ne ajuta sa adormim mai bine, mai repede: 

  • Citeste o carte pe care s-o tii in maini si sa o rasfoiesti, nu online. Online, atentie iti poae fi distrasa de Facebook, E-mail sau un site cu pisicute amuzante.

  • Culca-te pe intuneric complet. Melatonina, hormonul somnului, este produs in organism doar pe intuneric total.

  • Planuieste un mic dejun incantator. Vei avea de ce sa te trezesti mai devreme daca ai planuri de cum te trezesti.

  • Pune-ti alarma in partea cealalata a camerei. Fie ca e vorba de telefon sau ceas desteptator, pune-l in coltul opus ca sa te ridici din pat dimineata pentru a-l opri.

  • Bea un pahar cu apa inainte sa te culci. In afara faptului ca ramai hidratata peste noapte, este demonstrat faptul ca un pahar de apa inainte de culcare ne ajuta sa ne relaxam.

  • Planuieste ce ai mai important de facut pentru dimineata. In felul asa, vei fi nerabdatoare sa te trezesti si sa termini treaba mai repede.

  • Alege asternuturile potrivite! Citisem intr-un studiu mai demult cum ca cel mai bun somn este la 20-21 de grade Celsius.

  • Mediteaza 10-15 minute inainte sa te culci. Te ajuta sa-ti eliberezi mintea de ganduri, iar somnul vine mai usor.

Ai dormit bine? Sigur ca da! Acum ce-i de facut? Uite cum isi incep ziua oamenii de succes, poate te inspira si pe tine in alegerile de dimineata:

  • fac sport de dimineata. Exercitiile de gimnastica dimineata ne ajuta sa ne eliberam mintea si sa fim relaxati in timpul zilei.

  • se intreaba ce ar face daca asta ar fi ultima lor zi pe Pamant si-apoi fac din ziua aia cea mai productiva si distractiva zi.

  • isi vizualizeaza ziua. Incearca sa te gandesti cum va fi ziua ta pas cu pas si fa din fiecare activitate una placuta! 

  • lucreaza putin, dar FARA E-MAIL! Ignora ce vor altii de la tine timp de o ora si concentreaza-te sa-ti termini taskurile importante inca din prima ora a diminetii.

  • incep ziua cu muzica. Am mai vorbit despre asta, cred ca toti ne dam seama cat de importanta este influenta muzicala in viata noastra. Asculta piesa preferata si da-i bici!

Cam atat din redactie. Voi ce sfaturi ati mai adauga?

Tags:
matinal
dimineata
energie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare