5 obiceiuri matinale care iti asigura o stare buna de sanatate

Motivatie 21.11.2013 Livia Caled

Daca vrei sa ai energie pentru intreaga zi, este important sa iti faci timp pentru cateva obiceiuri matinale. Nimic nu este mai neproductiv pentru tine decat sa te trezesti tarziu, sa sari peste micul dejun si sa iesi in fuga din casa.


Iata mai jos 5 obiceiuri matinale care iti asigura o stare excelenta de sanatate:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Trezeste-te cu o ora jumate inainte de a iesi din casa

Cand te trezesti tarziu, nu faci decat sa te grabesti, sa sari peste micul dejun si alte obiceiuri matinale, pentru a ajunge la timp la birou. Incearca sa te trezesti cu o ora jumate inainte de a iesi din casa pentru a avea timp sa faci sport, sa mananci si sa te pregatesti mental pentru o noua zi.

2. Bea o cana de apa calduta cu lamaie

Obiceiul de a bea o cana de apa calduta cu lamaie iti stimuleaza digestia, iti echilibreaza nivelul pH-lui, iti improspateaza respiratia, tine raceala la distanta si iti intareste imunitatea. Aceasta bautura consumata in fiecare dimineata este un adevarat cocktail de sanatate. Deoarece are efect diuretic, ea ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la mentinerea unui tract urinar sanatos. Studiile au mai aratat ca lamaile ajuta si la purificarea sangelui.



3. Fa 10 minute de stretching

Daca faci 10 minute de sport in fiecare dimineata, atunci muschii tai nu vor mai suferi de la cele 8 ore de stat pe scaun la birou. Generic numita stretching, metoda consta practic in dezmortirea articulatiilor si tonifierea muschilor prin miscari de intindere. Antrenamentul mareste limitele de intindere ale muschilor si articulatiilor, dezvolta rezistenta muschilor si ii ajuta sa ramana flexibili. De asemenea, te ajuta sa te relaxezi.

4. Bea un ceai verde

Ceaiul verde contine cofeina si este mai sanatos decat o cafea. Pe langa faptul ca este energizant si plin de antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si intaresc imunitatea organismului, ceaiul verde ajuta la arderea caloriilor, iti mentine igiena orala si este de 200 de ori mai eficient asupra pielii decat vitamina E, pentru ca actioneaza asupra radicalilor liberi, care afecteaza celulele sanatoase. Asadar, incepe-ti ziua cu o cana de ceai verde si iti vei incepe ziua cu multa energie.

5. Ia micul dejun

Sa iti incepi ziua cu un mic dejun sanatos inseamna energie pentru intreaga zi si o stare psihica buna. Faptul ca iti pasa de prima masa a zilei este un pas important catre o viata lunga si sanatoasa. Nenumarate studii au aratat ca persoanele prea grabite ca sa ia micul dejun sunt predispuse la boli de inima, diabet, obezitate, probleme digestive si, in general, au o stare de sanatate precara. Aici gasesti cateva idei de mic dejunuri sanatoase si rapid de preparat.

 

Tags:
obiceiuri matinale
obiceiuri dimineata
apa cu lamaie
stretching
ceai verde
mic dejun
obiceiuri sanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare