Cura care te ajuta sa-ti cureti stomacul de toxine si alte substante daunatoare

Orice persoana poate observa la un moment dat ca digestia este ingreunata si parca nici o mancare sau bautura nu-i mai prieste. Apare senzatia de usturime la stomac, ce poate fi insotita de durere si crampe si poti simti senzatia de balonare si greutate in fiecare zi. In plus, o digestie proasta inseamna ca poti avea probleme si cu tractul intestinal. Mesele nu vor mai fi digerate corect si poti avea indigestie sau dimpotriva, poti fi constipat. Specialistii spun ca o digestie lenta sau de proasta calitate poate incetini rata metabolica, iar asta inseamna ca si caloriile din mancare vor fi acumulate mai usor si mai repede. 
 
In ultimii ani se abordeaza tot mai mult conceptul de “detox” sau detoxifiere, dar de regula are legatura cu curatarea colonului. Asta pentru ca un colon lipsit de resturi si substante toxice te ajuta sa slabesti, sa ai o imunitate de fier si o stare generala de bine, dar nu uita ca si stomacul are nevoie de detox. Multe persoane nu pot slabi tocmai pentru ca nu-si curata stomacul. 
 
Consumam zilnic tot felul de alimente, bauturi si medicamente si este normal ca se pot acumula bacterii, infectii sau pur si simplu substante toxice si mult prea acide care ne ingreuneaza stomacul si care fac ca alte mese sa nu mai fie digerate corespunzator. O infectie cunoscuta ar fi cea cu Heliobacter priori, intalnita la majoritatea persoanelor care observa disconfort la nivelul stomacului si kilograme in plus intr-un timp mult prea scurt.
 
Daca esti o persoana sedentara si ai parte des de mese copioase, trebuie sa stii ca stomacul este cel mai solicitat. Se acumuleaza tot felul de materii si substante care iti pot bloca stomacul. Te poti trezi in timp cu probleme cu pancreasul, rinichii si chiar cu intestinele. Pe piata exista ce-i drept diverse medicamente si laxative, dar ele contin de regula substante care irita si mai mult mucoasa stomacala si nu putem sa consumam zilnic astfel de substante. 
 
 
Nu este o regula pentru a face aceste cure de detoxifere in ceea ce priveste strict stomacul. Poti alege sa le faci o data pe luna sau mai des daca resimti probleme digestive si durere. De regula, cand simti ca nici o masa fie ea si sanatoasa nu-ti mai prieste la stomac, este semn ca trebuie sa iei masuri drastice. Astfel, poti face o cura de detox in fiecare weekend din saptamana ca sa te asiguri ca eviti probleme digestive din timpul saptamanii.
 
 

Trucuri si remedii pentru un stomac lipsit de toxine

 

In mod normal, laxativele sunt cele mai cunoscute cand vine vorba de astfel de probleme, dar nu este indicat sa apelam des la ele si asta pentru ca odata cu ele eliminam si nutrientii pretiosi din alimente de care organismul are mare nevoie. Plus de asta, contin chimicale majoritatea de pe piata si mai bine le evitam complet sau le folosim rar. Iata ce alte solutii mai sigure si mai prietenoase exista:
 
 
1.Cosuma in fiecare weekend carbune activat. Il gasesti in farmacii, plafare si magazine bio si trebuie sa stii nu exista nimic altceva mai puternic si natural care sa absoarba 100% substantele toxice si toxinele, dar si bacteriile. In plus, ajuta si la slabit. Ai grija insa daca consumi anticonceptionale sau medicamente pentru anumite boli. Poate anula actiunea lor prin absorbirea substantelor. Cere parerea unui medic inainte de utilizare!
 
 
2.Consuma in fiecare dimineata si seara cate un ceai special pentru stomac. De regula, trebuie sa contina ghimbir, fenicul, ienupar, schinduf, aloe vera si radacina de boz pulbere. Gasesti in plafare si magazinele bio ingredientele in formele dorite la fel ca si in cazul carbunelui activ.
 
3.Consuma salate din legume si verdeturi crude la fiecare masa sau dupa fiecare masa. Desigur, sa fie lipsite de sosuri si dressinguri grase sau carne fie ea si slaba. Doar asa iti poti curata stomacul. Iti recomandam varza data prin razatoare, morcovi, castraveti, ridiche, frunze de salata si diverse alte verdeturi, rosii, zeama de lamaie sau lime, otet balsamic si ulei de masline.
 
 
4.Consuma legume marinate pentru ca au probiotice. Iata cum se face marinarea peste noapte!
 
5.Consuma iaurt grecesc cu putine grasimi in fiecare dimineata.
 
 
6.Consuma smoothieuri in fiecare zi, in special pe baza de mere, castraveti si iarba de grau.
 
7.Consuma ape aromatizate cu legume, fructe si ierburi aromatice.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
cureti stomacul
stomacul
cura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare