Cura de 7 zile pentru intestine sanatoase - adio grasime, toxine si cancer de colon

Cum avem grija la igiena personala asa trebuie sa avem grija si la colon. Multi nu stiu ca cele mai multe boli pornesc de la un colon murdar si plin de toxine. In doar cativa ani putem acumula in jur de 12 kilograme de reziduri la nivelul colonului si nu este de mirare ca ne imbolnavim. Incidenta cancerelor de colon si rectal a crescut destul de mult si asta pentru ca nu ne alocam timp sa ne curatam colonul. Oricat de ciudat ar suna, este important sa avem cure de curatare macar de 3 zile pe luna, daca nu se poate mai des. Medicii spun ca ideal este sa tinem o cura completa de detoxifiere pentru 1 saptamana in fiecare luna. Astfel ne asiguram ca tinem la distanta bolile si kilogramele nedorite.
 
Nu stiu daca stii, dar un colon curat iti asigura si o imunitate de fier si asta pentru ca sistemul imunitar se afla cantonat chiar in cadrul sistemului digestiv. O digestie buna ne asigura o imunitate puternica si o slabire sanatoasa si fara efort. 
 
Astazi ne-am gandit sa-ti prezentam cum ar trebui sa arate cura de curatare a intestinelor pentru fiecare zi in parte a saptamanii alese de tine. Fiecare are dreptul sa-si aleaga cand poate sa tina cura. Noi recomandam o perioada mai relaxanta in care nu trebuie sa depui prea mult efort fizic sau intelectual. Motivul este ca te poti simti putin rau si slabit atunci cand organismul se curata de toxine, dar asta este valabil mai mult pentru primele 3 zile, dupa care organismul se va obisnui cu schimbarile aduse.
 
 
 
Inainte de a incepe cura propusa, trebuie sa stii ca perioada de cura este destul de lunga si ne putem plictisi de aceleasi ingrediente consumate zilnic pentru curatare. Aceasta solutie este mai potrivita pentru curele scurte de 2-3 zile. Un alt aspect de luat in seama este ca nu vei lesina de foame. Ingredientele sunt destul de variate si cunoscute pentru faptul ca stimuleaza tranzitul intestinal si iti permit sa le consumi in diverse moduri. Nu conteaza cu ce combini ingredientul atata timp cat el este intr-o cantitate mare.
 
Curatarea intestinelor se poate face atat prin consumul de smoothieuri fresh cat si supe si salate. Cu cat consumam mai multe lichide si cruditati cu atat este mai benefic pentru intestine. Iata cum arata cura pe zile:
 
LUNI – este inceput de saptamana asa ca avem nevoie de multa energie ca sa ne reluam activitatile; cel mai indicat ingredient ar fi sfecla rosie; contine aproape toti nutrientii necesari si iti permite sa o consumi sub forma de smoothie, supa, in combinatie cu alte legume, fructe si mirodenii, cu hrean, dar si cu diverse alte legume si verdeturi. Nu ezita sa o consumi cat de des poti!
 
 
MARTI – organismul incepe sa simta schimbarile, iar tu vei incepe sa te simti mai obosit; sfatul nostru este sa comsumi ingrediente combinate la fiecare masa sau gustare pentru un boost urias de energie; poti consuma smoothieuri sau salate din morcovi, sfecla rosie, varza de toate felurile, dar in special cruda, morcovi si frunze de salata; pentru ca nu ai voie dressing sau diverse sosuri grase, iti sugeram sa folosesti zeama de la o lamaie si 1-2 linguri de ulei de masline.
 
 
 
 
MIERCURI – astazi combinam 2 ingrediente banale, dar extrem de benefice; toata ziua poti consuma varza cruda alba sau rosie cu morcovi; sfatul nostru este sa dai ingredientele prin razatoare ca sa stimuleze si mai mult tractul intestinal.
 
 
JOI – ziua salatelor din verdeturi; nu conteaza ce alegi sa consumi, dar ai grija ca totul sa fie verde; poti alege spanac, rucola, frunze de salata, castraveti, menta, broccoli, etc.; consuma ce cantitati doresti.
 
 
VINERI – ne intoarcem la sfecla rosie, dar acum o vom consuma cu frunze de salata la alegere, cu zeama de la o lamaie, 2 linguri de ulei de masline si 1 lingura de otet balsamic; poti consuma intre mese cate smoothieuri din sfecla si alte fructe vrei.
 
 
SAMBATAkefir cu tarate de ovaz toata ziua, iar dimineata adaugam si 2-3 linguri de stafide.
 
 
DUMINICA – poti consuma ce salate crude si smoothieuri vrei atata timp cat utilizezi citrice, frunze verzi, sfecla rosie, varza cruda, hrean, morcovi, castraveti, lamai, kiwi si pepene; nu uita sa folosesti si seminte de chia sau de in macinate.
 
 
 
 

 

Tags:
cura pentru intestine sanatoase
cancer de colon
toxine colon
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Hidrateaza-te corect! Motivatie

    Hidrateaza-te corect!

    10.05.2013

    Desi apa intruneste toate cerintele pentru hidratare, mai mult se consuma alte bauturi. Aceste bauturi pot contribui la aportul de lichide si vitamine dar  mai ales la aportul de energie....

    mai mult
  • Peste sau porc? News

    Peste sau porc?

    02.04.2012

    Cativa specialisti in nutritie din Marea Britanie contrazic un studiu recent al unor oameni de stiinta suedezi, potrivit caruia carnea de porc este un aliment foarte daunator organismului, care...

    mai mult
  • Fibrele Sfatul zilei

    Fibrele

    07.10.2009

    De ce sunt atat de laudate fibrele? Simplu – acestea ajuta in procesul eliminarii elementelor nocive din organism si previn aparitia apendicitei sau a cancerului de colon. Mesele saptamanale...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare