Dieta cu rosii

Rosiile sunt sinonime cu vara, sunt o sursa de sanatate si vitalitate si un aliat de nadejde in orice cura de slabire. Mai mult, pot fi temelia unui regim eficient, daca respecti dieta cu rosii.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Rosiile sunt perfecte in toate curele de slabire, dar planul dietei cu rosii este chiar mai mult decat atat. Dieta cu rosii te poate ajuta sa scapi foarte eficient de doua-patru kilograme intr-o saptamana, daca numarul de calorii este sub 1800, daca urmaresti o dieta rapida. Dieta cu rosii poate fi respectata pe parcursul intregii veri, pentru ca nu exista limita pentru consumul de rosii, iar un plan alimentar care sa le includa, in principal, si care sa nu depaseasca 2000 de calorii este garantia unei siluete de invdiat. Dieta cu rosii este un inamic (din interior) pentru celulita asa ca ai un argument in plus in favoarea dietei cu rosii.

Rosiile au avantajul de a fi la fel de sanatoase indiferent de forma in care sunt conumate. Rosiile pot fi mancare ca atare, in salate, in mancaruri, alaturi de carne, coapte sau fierte in supe, dar si sub forma de suc. Licopenul, unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti este chiar mai activ, daca rosiile au fost tratate termic. Vitaminele din rosii sunt un beneficiu pentru sanatate, iar cantitatea mare de potasiu, vitamina A, vitamina C si E, la care se adauga un procent de peste 90% apa naturala si doar 15 calorii in 100 de grame de rosii, fac din acestea un aliment ideal in orice dieta.

Rosiile sunt un stimulent pentru metabolism, dar si pentru sistemul imunitar, au capacitatea de a intari sistemul osos si se potrivesc perfect metabolismului feminin. Nu in ultimul rand trebuie spus ca dieta cu rosii este secretul unui bronz stralucitor, mineralele si vitaminele din rosii avand capacitatea de a proteja foarte eficient pielea de actiunea razelor solare si de a stimula producerea de pigment natural in piele, scrie Cuisine AZ.

Planul dietei cu rosii arata astfel:
Fiecare masa trebuie sa contina o rosie sau un pahar mare de suc de rosii. Este recomandat ca numarul de calorii zilnice sa nu treaca de 1800-2000. La micul dejun alege o felie de paine neagra, doua linguri cu branza de vaci degresata si o rosie. Completeaza masa cu un pahar mic de suc de rosii, o cafea si o banana. Poti alege cerealele integrale si lactatele, caz in care poti sari peste rosii si suc, dar acestea vor fi incluse neaparat la gustarea de la ora 11.00. Gustrea poate fi formata dintr-o salata de rosii simpla cu o lingurita de ulei si o felie de paine integrala sau un pahar de suc de rosii si un iaurt ori pur si simplu dintr-un fruct oarecare si o mana de migdale. 

Pranzul si cina  pot contine o supa de rosii (indiferent de consistenta, in care ai adaugat si alte legume – ceapa, telina, conopida, fasole verde, dovlecei), o salata de rosii, o portie de legume verzi fierte la abur si o bucata de carne sau peste la gratar. Adauga un pahar mare de suc de rosii sau o combinate de suc de rosii proaspat cu suc de telina sau morcovi. Alternativ adauga carbohidrati si branzeturi. La pranz sau la cina poti manca o data pe saptamana, cartofi natur, orez si orice mancare care contine rosii coapte. Conditia este ca ficare masa sa contina rosii sau suc de rosii.

In cursul dietei cu rosii, ca dieta de lunga durata, nu exista alimente interzise, dar pastele fainoase, dulciurile concentrate si produsele procesate trebuie evitate. Este recomandat consumul a cel putin doi litri de lichide pe zi (intra la socoteala si supele de rosii si sucul), limitarea consumului de sare si alegerea grasimilor sanatoase (uleiuri vegetale, peste gras, avocado, nuci, migdale si alte seminte).

Dieta cu rosii este o dieta sanatoasa si lejera, pe care o poti tine, fara probleme, toata vara!

Tags:
dieta cu rosii
rosii
dieta pentru scaderea in greutate
calorii
potasiu
celulita
apa naturala
licopen
vitamine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare