Dieta de 7 zile cu supa de rosii - minus 1 kg pe zi si nu necesita incalzire

Multi nu consuma supe vara si asta pentru ca au impresia ca toate necesita incalzire, transpira, iar temperaturile ridicate vor fi si mai greu de suportat. Din pacate, acele persoane nu stiu ce pierd si asta pentru ca vara slabim destul de usor cu ajutorul supelor fara incalzire in afara de salate. Poti uita vara de inghetatele racoritoare, dar pline de chimicale si calorii si credem ca iti va prinde bine sa mai variezi putin meniul alimentar zilnic. Propunerea noastra pentru astazi ar fi o dieta de 7 zile bazata pe consumul de supa de rosii, dar nu una  banala, ci preparata in stil spaniol. Te asiguram ca  surplusul de kilograme va disparea rapid si vei fi multumit de rezultate.
 
O slabire bazata pe consumul exclusiv de supe este considerata usoara, mai ales daca este vorba de o supa rece, racoritoare, hranitoare si care nu necesita incalzire nici in timpul prepararii si nici cand o consumam propriu-zis. Dieta propusa de noi nu se bazeaza insa doar pe consumul zilnic de supa de rosii, ci mai poti varia si cu alte mancaruri sanatoase, dar cu conditia sa contina rosii cat de multe si verdeata. Este evident de ce, nu? Ne aflam in plin sezon de vara, iar rosiile sunt fara indoiala in fiecare an vedetele verii si nu se poate sa nu profitam de ele.
 
Spuneam anterior ca supa de rosii este de origine spaniola. Ei bine, da. Sa nu uitam ca si in Spania sunt temperaturi destul de ridicate, iar localnicii au cautat mereu cele mai bune solutii pentru a se racori si hidrata. Spaniolii stiu foarte bine sa faca fata zilelor toride si au grija in acelasi timp sa manance consistent si sanatos, chiar daca vara ne piere uneori pofta de mancare. Ei considera ca daca stii ce ingrediente sa folosesti la o mancare si le prepari cat mai simplu, pofta vine mancand, asa cum se mai spune din popor.
 

Alte informatii despre supa de rosii spaniola!

 

In afara, supa aceasta a devenit destul de cunoscuta si este considerata delicatesa. Intr-un restaurant elegant si luxos te astepti sa coste destul de mult, dar merita din plin. Ei bine, tu o poti prepara in confortul casei tale cu bani putini  si cu ingrediente  putine, dar atent alese. Acestea fiind spuse, este de inteles faptul ca supa nu este una banala care sa poata fi trecuta cu vederea.
 
Despre supa de rosii spaniola se poate spune ca mai poarta numele de Gazpacho si este specifica zonei Andaluziei. La fel ca si bucataria mexicana, cea spaniola impresioneaza prin culoare, gust si arome. Spaniolii combina cele mai inedite ingrediente la care nu te-ai fi gandit niciodata ca se potrivesc.
 
 
 

Cum preparam supa de rosii Gazpacho?

Exista foarte multe variante la aceasta supa asa cum ne-am obisnuit in cazul tuturor supelor. Fiecare isi personalizeaza supa facand-o mai picanta, mai dulce, mai light sau cat mai consistenta. Pentru ca este vorba de o cura de slabire, ne vom focusa pe cele mai sanatoase ingrediente si pe o preparare cat mai simpla. Iata ce ingrediente sa alegi:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
 
  • 5 rosii mari si coapte (te sfatuiesc sa alegi rosiile mari romanesti)
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi sau usturoi pudra
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 castraveti medii
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 3-4 frunze de menta proaspata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1 ardei iute fara samburi
  • Cativa fulgi de chilli presarati – daca iubesti notele picante care se imbina cu cele dulci
  • Cateva crutoane – optional pentru aspect si un grad mai mare de consistenta (taie painea ramasa cuburi si rumeneste-o  la tigaie sau cuptor; painea trebuie sa fie integrala sau din seminte)
  • 1 legatura de ceapa verde tocata – la final pentru decorare
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat – tot pentru decorare, dar si pentru beneficiile pentru slabire si insanatosire

 
Legumele se taie marunt si se adauga in blender. Trebuie sa obtii o pasta cremoasa rosie sau usor portocalie. Daca nu-ti place o supa prea cremoasa mai poti adauga putina apa rece. Castravetii cuburi si verdeturile sunt pentru decorare.
 
 
Supa poate fi consumata oricand timp de 7 zile, dar ai grija sa consumi si multe salate pe baza de rosii si lichide.
 
 
 
 

 

Tags:
supa de rosii
supa
dieta cu supa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare