Fitness in apa

Fitness 25.01.2010 Ramona Bunescu

Dupa o anumta varsta, lumea renunta la exercitii fizice din cauza durerilor de spate sau de articulatii. Acest lucru este o mare greseala deoarece o pauza nu face sa agraveze lucrurile.  

Este foarte usor sa te multumesti cu inactivitatea, dar consecinta principala pe care o vei resimti esste durerea sporita si senzatia de slabiciune. Durerea din timpul exercitiilor poate fi insa combatuta in doua feluri.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In primul rand, poti lua un calmant inainte de inceperea exercitiilor – cam cu jumatate de ora inainte ar fi ideal pentru a-si facut deja efectul cand incepi sa lucrezi.   

In al doilea rand, poti schimba tipul de exercitii. Renunta la fitness-ul conventional in favoarea fitnessului in apa. Exista chiar aerobic in apa! Apa iti sustine o parte din greutatea corpului, reducand durerea resimtinta de solduri sau genunchi. Vei putea opta pentru exrcitii mai complexe care sa-ti tonifice musculatura, cum n-ai fi putut-o face pe uscat! 

Ca in cazul oricarui inceput intr-ale sportului, trebuie facuta o verificare de rutina la doctor. Daca ai suferit vreo operatie recenta sau ai avut orice boala destul de grava care ti-ar putea afecta rezistenta sau echilibrul, medical are clar ultimul cuvant inainte de a te apuca de treaba. Daca ai rani deschise sau care supureaza (post-operatorii), va trebui sa amani exercitiile. Tot medical iti va da indicatii cu privire la setul potrivt de exercitii, inclusiv la ritmul cardiac maxim permis in cazul tau si-ti va explica despre semnele de pericol pe care trebuie sa le urmaresti in timpul exercitiilor.  

Exerseaza intodeauna cu un prieten. Nu trebuie sub nicio forma sa fii singur in piscina, mai cu seama cand faci exercitii fizice cre te solicita! O persoana care te asista iti poate oferi si ajutor in caz ca apare vreo problema.   

Unde poti exersa? 

In piscina proprie daca ai una. Daca nu, mergi la o piscina incalzita. Apa calda ajuta foarte mult personaele care au dureri de articulatii. Unde mai pui ca si exercitiile fizice se fac mai usor in apa calduta.  

Fiecare oras are cel putin un centru unde exista o piscina. Ti-ai putea face un abonment sau cel putin ai putea merge in timpul orelor de program de cate ori pe saptamana simti nevoia. Daca ai noroc, gasesti char cursuri de aerobic in apa cu instructor. De multe ori e mai usor sa te tii de treaba urmand un program structurat si contra cronometru. Colegii de “suferinta” te indeamna la treaba si, odata ce te-ai apucat, ai mai putine sanse sa te “lasi” din nou de sport.  

Daca nu ai posibilitatea sa gasesti un instructor, internetul e plin de videoclipuri cu exercitii in apa pe care le poti folosi ca model, chiar daca esti incepator.


Tags:
fitness
apa
exercitii usoare
dureri musculare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare