Jos cu balonarea

Aroma si consistenta m-au vrajit pe loc. Si, de-atunci nu ma mai despart de micul meu deliciu. Stiu ca o sa-mi spui ca iaurtul cu fructe are conservanti. Ei bine, al meu nu are. Pentru ca mai intai de toate acord importanta ingredientelor insiruite pe eticheta.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De ce nu fructe? Ei, nu-ti imagina ca papilele mele gustative refuza gustul fresh al fructelor. Din contra, le place. Doar ca la cateva minute dupa  ce fructele strabat un traseu imens, ajung in cele din urma in stomac. Aici se da o adevarata lupta, mai ceva ca la Calugareni, unde Sinan Pasa si-a pierdut dintii. Iar mai apoi nu numai stomacul meu are de suferit, cat si talia, caci daca cu putin timp in urma hainele imi veneau de minune, mai apoi un butoias naras le impinge afara.

 

Daca si tu patesti asta, atunci inteleg perfect prin ce treci. Si ca sa-ti aratam ca ne pasa de  tine, m-am gandit sa purtam azi o discutie despre balonare. Daca unora subiectul le trezeste zambete pe buze, altora dureri de cap.

 

Alimente care favorizeaza balonarea
Cum un rau nu vine niciodata singur, exista alimente care favorizeaza balonarea. Eh, daca ai fi stiut nu-i asa ca le-ai fi evitat? Ca sa elimini discomfortul creat de balonare, adopta o dieta sanatoasa si evita pe cat posibil alimentele (obiceiurile nesantoase) care favorizeaza balonarea. Ai grija la portia cu: fasole, varza, varza de Bruxelles, dar si la condimente.

 

Pentru ca ti-am vorbit ceva mai devreme despre obiceiuri nesanatoase care instaleaza balonarea la tine in stomac, vroiam sa te intreb daca iti place sa-ti improspatezi respiratia mestecand guma? Si daca da, afla ca guma este unul dintre dusmanii tai. Nu ca nu-ti curata dintii asa cum o face periuta, doar stii asta ? Doar ca mestecand guma risti sa te trezesti cu un butoi pe post de burta. Si toate astea pentru ca in timp ce mesteci guma inghiti si aer.

 

Si, banuiesc ca te-ai prins, aerul ajuns in stomac iti cauzeaza disconfort. Ce-ai putea face in schimb? Sa optezi pentru guma fara zahar, care nu este indulcita cu sorbitol ori pe eticheta careia nu este bifat niciun indulcitor care are terminatia ol.

 

Multe lichide
S-ar putea sa ti se para ridicol ca atunci cand esti balonat sa mai bei apa. Dar, daca suferi de retentia de apa, band mai multe lichide iti ajuti practic rinichii sa lucreze la capacitate mare, elininand astfel tot ce inseamna toxine. Ceea ce este grozav!

 

Mai usor cu sarea!
Sarea face o echipa pe cinste cu apa. Numai ca aceasta combinatie iti cauzeaza tie. Si, atunci va trebui sa fii zgarcita cand adaugi sare-n mancare. Doar nu vrei sa te umfli cat un balon, nu? Sau de ce nu, sa inlocuiesti sarea cu lamaie, otet balsamic, ardei si ierburi.

 

Fibrele sa vina incoace!
Si pentru ca neplacuta afectiune numita constipatie poate da si ea balonare, consuma alimente bogate in fibre, dar nu orice fibre, ci insolubile, adica paine integrala, orez brun, fructe, legume, fulgi de ovaz si fasole.

 

Tags:
scapa de balonare
constipatie
guma de mestecat
condimente
bauturi carbogazoase
varza
lactate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare