Lista ieftina cu alimente slab calorice pentru masa de Paste

Motivatie 24.04.2019 dietetik
Lista de cumparaturi pentru sarbatorile pascale poate da batai de cap oricui. Ne gandim ca am manca de toate, dar totusi nu ne dorim sa depasim bugetul propus. Din pacate, majoritatea bucatelor traditiobale presupun cheltuieli destul de mari, dar noi ne-am gandit la o lista inedita de cumparaturi care sa satisfaca dorintele oricui si care sa aiba un buget redus. Daca alegi varianta sanatoasa la bucatele traditionale vei iesi mult mai ieftin, nu vei acumula calorii si tot te vei bucura de sarbatoare. Trebuie sa recunoastem ca mancarurile mult prea consistente sunt destul de scumpe si pe langa faptul ca ne bucuram de gustul lor cateva minute atunci cand mancam, resimtim din plin ore bune dupa consum tot felul de disconforturi. Este si normal avand in vedere ca postul tine destul de mult si apoi majoritatea revin brusc la un regim alimentar obisnuit cu de toate. 
 
Poate nu vei crede ca este posibila o astfel de lista de cumparaturi, dar te vei convinge de contrariu. Este o lista potrivita pentru persoanele care nu au mult timp la dispozitie ca sa gateasca cele mai complicate bucate traditionale, poate nu au nici prea multa experienta in bucatarie, dar este ideala si pentru cele care vor sa-si mentina un stil de viata sanatos si pe timpul sarbatorilor. Iata ce alimente iti propunem si ce mancaruri de sarbatoare poti prepara cu ajutorul lor:
 
1.Vinete
 
Costa 5-6 lei, le gasesti peste tot si poti prepara o multime de retete inedite, rapide si slab calorice. Avantajul acestei legume este marimea si consistenta de carne. In afara de populara salata cremoasa si tartinabila de vinete poti prepara mancaruri precum:
 
  • Rondele crocante date prin faina integrala, galbenus de ou si pesmet
  • Pizzete din vinete tot din rondele de vinete, unse cu sos de rosii, ceapa rosie, masline si parmezan, care se decoreaza cu patrunjel si marar
  • Jumatati de vinete umplute cu salata de cruditati sau seminte si legume, gatite la cuptor
 
 
 
2.Dovlecei sau zucchini
 
Costa la fel ca si vinetele si au aceleasi intrebuintari ca si vinetele. Au putine calorii si merg combinati in diverse moduri. Poate nu stiai, dar merg consumati chiar si cruzi.
 
 
 
3.Branzica de vaci
 
Costa putin si este cel mai sanatos tip de branza. Poate fi folosita la prepararea aperitivelor de Pasti, in combinatie cu legume crude sau gatite la grill si frunze de salata. Poti pregati bruschete inedite, crostini, salate mediteraneene si poti folosi jumatatile de legume umplute cu branza ca sa inlocuiesti paine. Decoreaza cu tot felul de ierburi aromatice si verdeturi de sezon.
 
4.Urzici
 
Costa putin si sunt extrem de sanatoase. Te ajuta si cu digestia in perioada sarbatorilor. Le poti consuma si crude la salate. Nu costa mai mult de 4-5 lei.
 
5.Trufandale
 
Costa 1-2 lei si poti alege leurda, loboda, leustean, patrunjel, marar, ceapa verde. Sunt ideale la salate, smoothieuri digestive si supe de zarzavaturi sanatoase.
 
 
6.Avocado
 
Nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de sarbatori. Poti cumpara 2-3 avocado care nu costa mai mult de 4-5 lei. Alege-I pe cei semi-copti si adauga-I la salate si humusuri cremoase. Vei da pe spate musafirii cu creme verzi de primavara! Poti prepara si un cozonac sanatos si rapid din avocado, folosind faina de naut si fructe proaspete. Vezi aici 5 humusuri geniale cu avocado!
 
7.Ton in apa
 
Costa 2-3 lei o conserva si poti umple legumele cu el. Iti sugeram rosii medii, ardei gras de diverse culori, palarii de ciuperci, castraveti, dovlecei, ardei iute, vinete.
 
 
8.Legume ieftine si la indemana
 
Iti sugeram aici rosii, castraveti, ridichi roz, varza alba sau rosie, telina, morcovi. Costa intre 2 si 5 lei.
 
9.Fulgi de ovaz
 
O punguta costa cam 4-5 lei si poti prepara smootheiuri cremoase digestive.
 
 
10.Fructe ieftine si sanatoase
 
Alege mere verzi, pepene rosu, kiwi si portocale. Au preturi decente. Poti pregati smoothieuri, salate de fructe si frunze verzi si frigaruie din fructe.
 
 
11.Ciuperci champignon
 
O caserola mare costa cam 8-10 lei si pot fi gatite in multe feluri. Le poti sota la tigaie, poti face frigaruie, le poti umple cu salata de cruditati sau cu salata de legume, verdeturi si seminte de cuscus sau quinoa.
 
12.Cartofi noi
 
Gateste-i la grill sau cuptor si merg perfect la salate sau ca garnituri. Doar 5-6 lei!
 

 

Tags:
masa de Paste
lista de alimente slab calorice
alimente slab calorice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare