Mese matinale consistente pe baza de ciuperci pleurotus

Sigur te-ai obisnuit cu clasicele mic dejunuri incat nu te mai gandesti ca exista si mese simple da uimitoare pe baza unor alimente la care nu te-ai fi gandit niciodata. Nu intamplator ne-am gandit la ciupercile pleurotus. Sunt singurele alimente vegetale care inlocuiesc perfect carnea si culmea, au gust de carne macra de vita si contin si o cantitate insemnata de vitamina D, ceea ce este uimitor. Iata asadar ca poti inlocui consistenta omleta cu multe calorii daca alegi mic dejunuri pe baza de pleurotus. Poate nu stiai, dar sunt considerate si alimente medicinale si asta pentru ca au in compozitie toti nutrientii de care are nevoie organismul. Este ca si cum ai consuma cele mai concentrate suplimente naturale de vitamine, minerale si antioxidanti puternici. In curele de slabire sunt exceptionale pentru ca ofera rapid senzatia de satietate si va trebui sa consumi o cantitate destul de mica. Poate nu-ti poti imagina ce mese matinale poti pregati din aceste ciuperci, avand in vedere ca majoritatea persoanelor asociaza ciupercile cu clasica tocanita cu usturoi si sos de rosii sau smantana.
 
Am gandit pentru tine mai multe idei de mic dejunuri rapide si slab calorice pentru ca stim ca nu-ti doresti sa petreci mult timp in bucatarie dimineata si sa stii ca pot fi pregatite si cu o seara inainte si tot au gust bun. Iata despre ce este vorba:
 
1.Bruschete cu pleurotus
 
Aceste ciuperci sunt mult mai mari decat ciupercile champignon, asadar poti inlocui painea cu ele daca alegi sa consumi bruschete. Le poti taia pe jumatate si gati la grill si apoi le poti unge cu diverse tipuri de humusuri din legume, seminte si verdeturi. Cu rosii si ceapa rosie merg minunat dimineata.
 
In cazul in care alegi felii de paine, ai grija sa fie paine integrala, rumeneste-o la grill pe o parte si cealalta si decoreaza cu jumatati de pleurotus si legume si verdeturi la alegere.
 
 
 
2.Chips-uri din pleurotus
 
De ce sa consumi rontaieli nesanatoase cand poti prepara din partile lungi si subtiri ale acestor ciuperci adevarate inele crocante si gustoase? Le dai prin oua batute si pesmet sau fulgi de porumb si le rumenesti cateva minute la cuptor. Se servesc cu humusuri light sau sosuri light. O salata verde ca garnitura ar ajuta digestia si mai mult.
 
 
3.Omleta tip tort cu pleurotus
 
Aseaza pe fundul tigaii 2 oua batute si apoi jumatati sau cuburi de pleurotus, ardei gras rosu, ceapa rosie, leurda si rosii cherry. Vei obtine cea mai slab calorica omleta, dar consistenta cat se poate de mult.
 
 
4.Humus din pleurotus 
 
Printre putinele humusuri care nu ingrasa si ofera grad mare de satietate. Ciueprcile se gatesc la aburi cateva minute, apoi se adauga la blender cu tot felul de ierburi aromatice, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, catei de usturoi faramitati si ce mai doresti. Mai adaugi 2 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi si obtiii un humus cum nu ai mai mancat niciodata.
 
 
5.Salata consistenta, dar fresh de pleurotus
 
Cine spune ca dimineata nu se consuma salate, mai ales daca stii ce ingrediente sa folosesti? Ai recomandam o cana de pleurotus gatite la grill sau la aburi, 2 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi sau sos light si verdeturi si ierburi aromatice din abundenta. Consistent si racoritor!
 
 
6.Porridge din pleurotus
 
La asemenea mancare sigur nu te-ai fi gandit niciodata! Ai nevoie de jumatate de cana de fulgi de ovaz, jumatate de cana de lapte vegetal la alegere sau iaurt grecesc cu putine grasimi, zeama de lamaie, jumatate de cana de pleurotus si jumatate de banana semi-coapta sau legume si verdeturi. Putem spune ca este un porridge mai original. Vezi aici un porridge diferit in fiecare dimineata!
 
 
7.Pleurotus in ochi
 
Sigur nu te-ai mai gandit pana acum la un asemenea ochi! Atunci cand adaugi oul in tigaie, adauga repede si bucati de pleurotus, usturoi si verdeturi precum ceapa verde, ardei gras si fulgi de chilli. Decoreaza cu mirodenii si verdeata la consum.
 
 
8.Crostini cu pleurotus si avocado
 
 
Iata o mancare in stil mediteranean! Ai nevoie de felii micute de paine integrala pe care sa le rumenesti la grill, le ungi cu humus de avocado si descorezi cu cateva bucati de pleurotus. Decorezi cu patrunjel, marar si alte verdeturi la consum.
 

 

Tags:
mese matinale
ciuperci
ciuperci pleurotus
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare