Micul dejun cu hrisca este uimitor de bun! Nu am slabit niciodata asa mult!

Cand nu stii ce sa mai consumi dimineata, dar nu vrei totusi sa sari peste micul dejun apeleaza fara griji la hrisca. Nu multi stiu cat este de sanatoasa si hipocalorica hrisca, dar vei descoperi in cadrul acestui articol tot ce trebuie sa stii despre ea. Iti putem spune de pe acum ca gustul sau minunat creaza dependenta si te vei convinge ca nu ai mai consumat niciodata ceva asa slab caloric, dar foarte consistent in acelasi timp. Chiar daca nu exista o dieta propriu-zisa pe baza de hrisca, noi te asiguram ca se poate slabi cu ea cam 10 kilograme in 13-14 zile in functie de organism si ce stil de viata ai. 
 
Se vorbeste tot mai des in ultimii ani de super-alimente si sunt foarte populare semintele de chia si quinoa, dar stii ca si hrisca este incadrata in aceeasi categorie? Cel mai mare avantaj este ca se caracterizeaza prin versatilitate si rapiditate de preparare, ceea ce este mare lucru intr-o societate in care toti suntem ocupati si facem totul pe fuga.
 
Hrisca are un aspect interesant care poate duce necunoscatorii in eroare crezand ca este o cereala, dar ea este de fapt samanta unei plante. Desi este o samanta nu contine gluten, ceea ce va bucura multe persoane care tin sa aiba un regim alimentar sanatos zi de zi. Confuziile insa nu se opresc aici. Exista inca multe persoane care abia daca au auzit de hrisca, iar cei care banuiesc ceva nu stiu exact cum sa o prepare si ce combinatii se pot face cu ea. Noi te asiguram ca nu este cazul sa-ti faci probleme si asta pentru ca totul este mult mai simplu decat pare.
 
Am spus si anterior ca o slabire cu hrisca este destul de usoara, dar stiai ca aduce o sumedenie de beneficii si pentru sanatate? Nici nu este de mirare avand in vedere ca are in compozitie fibre de calitate, proteine vegetale desi nu este vorba de carne, oua, lactate sau branzeturi si aproape toate vitaminele, mineralele si antioxidantii de care are nevoie organismul  pentru a functiona corect. Poti normaliza nivelul colesterolului, tinand la distanta bolile circulatorii si de inima, diabetul pentru ca normalzieaza cantitatea de zahar din sange, bolile hepatice, curatand ficatul de grasime si toxine, iti vei imbunatati digestia si vei face un detox ca la carte.
 

Cum se prepara hrisca?

 

Hrisca poate fi cumparata din magazinele bio sau din supermarketuri, dar citeste cu atentie totusi eticheta ca sa te asiguri ca nu contine si zaharuri, chimicale si alte substante asa cum ne-am obisnuit cu majoritatea produselor si alimentelor ce ne inconjoara. Preturile sunt destul de accesibile, asa ca nu va fi o problema pentru nimeni sa tina o cura indelungata cu hrisca, iar combinatiile facute cu ea sunt destul de usoara si accesibile.
 
 
 
Exista doua moduri de a consuma hrisca si anume sa o lasi la hidratat in apa rece timp de 30 de minute pentru a-si mari volumul si a deveni moale si pufoasa. Aceasta metoda se aplica si la semintele de cuscus sau quinoa, dar mai exista si varianta de a le gati in apa fiarta sau lapte la foc mic.
 
Noi credem ca prima varianta este cea mai potrivita pentru persoanele ocupate, dar acum depinde de tine.
 
 

Cum arata micul dejun cu hrisca?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sa stii ca hrisca nu se consuma doar cu iaurt simplu sau lapte. Ar fi un mic dejun banal de care sigur te-ai plictisit de mult. Iata ce variante iti propunem noi:
 
1.Hrisca hidratata (in apa) combinata cu un smoothie la bol (vei folosi o cana de iaurt grecesc degresat, cateva bucati de fructe la alegere, scortisoara si totul la blender); la final se decoreaza cu fructe. Poti decora si cu seminte, nuci, fructe uscate sau legume uscate sau proaspete.
 
 
2.Ciulama rece din hrisca, legume si verdeturi; vei prepara un sos tzatziki pe care il vei amesteca cu hrisca, ceapa rosie, ceapa verde, patrunjel proaspat, rosii si castraveti.
 
 
3.Piure din hrisca cu banane sfaramate, 4 linguri de iaurt grecesc si 2-3 linguri de cacao.
 
4.Bomboane din hrisca cu lapte de cocos si fulgi de cocos.
 
5.Briose cu hrisca si ou.
 
6.Hrisca cu verdeturi si legume gatite la aburi.
 
 
7.Batoane proteice din hrisca.
 
8.Terci din hrisca cu mere.
 
 
9.Hrisca cu lapte vegetal si fructe si seminte.
 
 

 

Tags:
hrisca
micul dejun cu hrisca
am slabit cu hrisca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare