Minus 1 kg pe zi si 1 cm in talie consumand morcovi - afla cum sa-i consumi corect!

Diete clasice 10.05.2018 dietetik
Dieta cu morcovi este poate una dintre cele mai simple si eficiente diete si nu iti pune deloc sanatatea sub semnul intrebarii. In momentul de fata ii gasim din plin in piete si supermarketuri si nu se poate sa nu-i folosim. Daca ai crezut ca se folosesc doar ca ornament sau in supe, te-ai inselat. Nu ai idee ce aliat de nadejde vei gasi in morcovi. Contin intr-adevar foarte multi nutrienti pretiosi pentru buna functionare a organismului, dar in spatele lor exista un secret la care nu s-ar fi gandit nimeni si asta pentru ca avem tendinta sa-i asociem cu continutul de betacaroten bun pentru piele, bronz si ochi. In cadrul acestui articol vei afla o multime de lucruri pe care nu le stiai despre morcovi si sigur vei incepe sa-i consumi mai des.
 

Cum se explica faptul ca morcovii ajuta la slabit?

 

Oare betacarotenul ajuta la slabit sau sa fie vorba despre alt nutrient? Cert este ca poti slabi usor 1 kilogram pe zi si chiar 1 cm in talie daca ii consumi corect. Realitatea este ca pe langa betacaroten, morcovii contin o multime de alte vitamine, minerale, fibre, antioxidanti, dar secretul slabirii consta in continutul mare de vitamina A. Oricat te-ai stradui sa slabesti, nu vei reusi sa obtii rezultatele dorite fara aceasta vitamina si asta pentru ca este responsabila cu echilibrarea hormonilor din organism, care de multe ori sunt respunzatori pentru surplusul de kilograme.
 
Un alt plus al morcovilor gratie acestei vitamine si betacarotenului este ca iti mentin pielea ferma si elastica si sustin fermitatea muschilor. In cazul in care te intrebi daca este suficienta doza de vitamina A iti voi spune ca morcovii asigura pana la 400% din doza zilnica recomandata.
 
 
 
Cu toate ca multe persoane reusesc sa slabeasca, tot le este greu sa scape de grasimea abdominala. Din pacate nu ne putem programa zonele unde vrem sa slabim in mod special, motiv pentru care trebuie sa consumam alimente care actioneaza exact in zona abdominala ca sa fim multumiti pe deplin. Desigur, mai exista si alte legume care ajuta in acest sens precum castravetii, telina, rosiile, varza si lista poate continua, dar nu vei gasi o sursa mai bogata de vitamina A cum este in cazul morcovilor. In plus, morcovii contin si o cantitate mare de fibre care imbunatatesc digestia, te scapa de probleme precum balonarea si constipatia, asa ca este mult mai usor sa ajungi la o talie de viespe.
 
 

Cum sa consumam morcovii?

Exista mai multe tipuri de morcovi in cazul in care nu stiai si anume morcovi albi si mov pe langa cunoscutii morcovi portocalii, dar orice ai alege, beneficiile vor fi aceleasi. In ceea ce priveste numarul de calorii exista si aici mai multe variante, dar cert este cele insumate sunt oricum putine. O cana de morcovi cruzi are 50 de calorii, morcovii la conserva 37 de calorii, iar cei fierti au ceva mai multe calorii si anume 54 calorii, dar nu are importanta. 
 
Culmea ironiei este ca tocmai dieta cu morcovi fierti este mai eficienta decat cea pe baza de morcovi cruzi si asta ca prin procesul de fierbere creste si mai mult cantitatea de vitamina A. Nu stiu daca stiai, dar unele legume isi cresc si mai mult aportul de nutrienti prin fierbere decat daca sunt consumate crude.
 
 
Orice varianta ai alege, vei pierde oricum kilogramele in plus. O dieta pe baza de morcovi este una hipocalorica, deci te indeamna sa scazi aportul caloric cu care te-ai obisnuit pana acum. Ideal ar fi sa consumi zilnic 800-900 de calorii, dar nu intra in panica pentru ca poti manca pe tot parcursul zilei morcovi in diverse combinatii, dar ai grija sa fie sanatoase.
 
 
Nu exista un meniu prestabilit in cazul morcovilor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa consumi non-stop doar morcovi fierti sau cruzi. Ii poti combina cu:
 
  • Frunze de salata
  • Supe crema
  • Varza
  • Telina
  • Pastarnac
  • Cu ce legume sau fructe vrei in prepararea smoothieurilor
  • Patrunjel proaspat
  • Bundinci cu iaurt grecesc degresat, seminte de chia si in
  • Deserturi raw vegane
  • Inghetata dietetica care accelereaza metabolismul pentru ca este rece si fresh – da morcovii prin blender si lasa pasta obtinuta la congelator pentru 2 ore
  • Tarate de ovaz cu iaurt grecesc
  • Broccoli
  • Conopida

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Dieta nu se tine mai mult de 7 zile, pentru ca este destul de restrictiva.
 
 

 

Tags:
morcovi
minus 1 kg pe zi
minus 1 cm in talie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare