Perele - aliatul de nadejde in dieta

Perele au marea calitate de a se combina perfect cu branzeturi si sunt ideale in mancaruri alaturi de carne. Evident, nu in ultimul rand sunt desertul ideal. Grecii credeau despre pere ca sunt fructele zeilor.  

Partea cea mai buna este ca perele sunt o sursa minunata care poate acoperii tot necesarul de fibre al organismului. Pe langa aceasta perele contin antioxidanti, vitamine, precum si apa naturala, totul intr-un ambalaj cu foarte, foarte putine calorii si un gust minunat. Perele au doar 85 de calorii la 100 de grame de fruct.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sub coaja, dar mai ales in coaja perelor se gaseste o gama completa de vitamine si minerale, de la A, B1, B2, C si vitamina K, pana la potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod si, bonus, grasimi sanatoase.  

Beneficii pentru sanatata ta

Cuprul si vitamina C au efect antioxidant si blocheaza radicalii liberi. Perele asigura sanatatea inimii, tonifica muschiul cardiac, dau sanatate colonului si, prin concentratia mare de potasiu si fibre, care reduc nivelul colesterolului, perele sunt o arma extrem de eficienta in eliminarea de toxinele din colon si un aliat de baza in toate curele de slabire si de detoxifiere.  

Perele te protejeaza impotriva cancerului mamar si previn degenerescenta maculara. Raportat la continutul de vitamine si minerale, trei pere pe zi, in perioada sezonului, reduc la jumatate riscul problemelor oculare de genul cataractei.  

In concluzie, iti propun un week-end in care alimentul de baza sa fie perele. De orice soi, in orice combinatie si in orice cantitate! 

Tags:
pere
fibre
detoxifiere
nutritie sanatoasa
calorii
diete pentru slabire
vitamine
minerale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare