Prajitura cu malai si portocale

 

M-am gandit ca daca italienii au facut o pasiune pentru acest dulce, inseamna ca este foarte bun. L-am incercat si, recunosc, ca este cu totul special. Foarte aromat si cu o textura placuta si inedita. Seamana cu o savarina neinsiropata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ca sa pregatesti prajitura cu malai ai nevoie de 250 de grame de unt, 350 de grame de zahar, cinci oua, 150 de grame de faina de malai, 200 de grame de faina de grau, un plic de praf de copt, coaja si sucul de la doua portocale. Este nevoie de cel putin 150 de mililitri de suc de portocale proaspat stors.

 

Prajitura cu malai se face foarte simplu. Incepe prin a pregati o tava rotunda cu pereti detasabili. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina. Untul se amesteca cu 250 de grame de zahar (restul de 100 de grame de zahar este pentru glazura), pana rezulta o spuma fina. Ouale sa adauga pe rand in compozitie, intregi, si se amesteca bine dupa fiecare. In acest amestec se adauga praful de copt, faina de porumb, faina de grau si coaja de portocala (pastreaza o lingurita pentru glazura). La final adauga incet circa 50 de mililitri de suc de portocala.

 

Compozitia se pune la copt, pentru 45 de minute. Scoate prajitura din tava si las-o sa se raceasca.

 

Glazura pentru tort se face amestecand 100 de mililitri de suc de portocala cu 100 de grame de zahar si coaja de portocala. Lasa amestecul sa fiarba cinci minute, apoi lasa totul sa se raceasca. Pune glazura peste prajitura doar cand aceasta este bine racita.

 

Serveste prajitura cu malai cu inghetata de lamaie sau frisca simpla.

Tags:
malai
portoclae
retete usoare
bucatarie italiana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Games
    1. Games 18.10.2010 16:36

    Interesanta retzeta, va trebui sa o incerc sa vad ce gust are ,suna destul de ciudat malai cu portocale..hmm,o sa incerc si o sa revin cu o parere:D

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare