Salata de bulgur cu ton

Azi mancam peste. De ce? Pentru ca este ideal in dieta de vara! Asa ca facem o salata de bulgur cu ton! O mancare usoara, cu aer oriental, rapida si foarte sanatoasa.

Ca sa faci salata de bulgur cu ton ai nevoie de o salata verde mare, 200 de grame de bulgur, o conserva, de 250 de grame, de ton in ulei, 6-7 rosii cherry, trei legaturi de ceapa verde, 100 de grame de masline, sare, piper, sucul de la o lamaie, cimbru uscat.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pune bulgurul (este preparat din grau dur, pre-fiert si apoi uscat, fiind specific bucatariei turcesti, indiene si orientale si este un inlocuitor sanatos al orezului) intr-un vas si toarna peste apa fierbinte cat sa-l acopere. Trebuie sa stea in apa circa 15-20 de minute, pana se umfla si se inmoaie. Cu o furculita amestea bine in bulgur, astfel incat sa se desfaca. Toaca ceapa marunt, spala si taie fideluta salata, spala si taie in doua rosiile.

Scurge uleiul din conserva de ton si taie pestele bucatele. Pune uleiul din conserva peste bulbur, adauga suc de lamaie, cimbru, sare si piper si amesteca bine. Adauga pestele bucatele, salata, ceapa si masline si amesteca din nou. Potriveste de sare si piper si adauga, daca mai vrei, suc de lamaie.

Daca vrei o varianta picanta poti pune un ardei iute mic, taiat foarte fin in salata. Salata verde poate fi eliminata din retete, inlocuita cu o legatura de patrunjel sau cu 200 de grame de porumb dulce (din conserva). Ingredientele sunt pentru patru portii mari. Iar cantitatile le poti varia intr-un sens sau altul dupa pofta inimii. 

Tags:
Salata de bulgur cu ton
ton
peste
dieta de vara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare