Tava dulce-iute cu morcovi, pastarnac si naut

Morcovul, pastarnacul si nautul merg perfect la cuptor chiar si simple, dar uneori ai nevoie de ceva in plus, un nu-stiu-ce care sa le dea un gust si mai interesant. Citeste reteta ca sa vezi cum le dai un gust dulce-iute. 

 
Ingrediente 
450 grame de morcovi 
200 grame de pastarnac
jumatate de cana de naut fiert 
50 de grame (jumatate de cana) de branza feta zdrobita
3 linguri de ulei de masline 
o lingurita de fulgi de ardei iute 
1/4 lingurita de sare Kosher 
1 lingura de melasa de rodie
1 lingura de frunze de patrunjel tocate 
 
Curata morcovii si patrunjelul si taie-i pe lungime (daca sunt micuti, lasa-i intregi si daca sunt prea mari, taie-i in sferturi). 
 
Amesteca morcovii si pastarnacul cu 2 linguri de ulei de masline, fulgi de ardei iute si sare. Asaza-i intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor. 
 
Stropeste nautul cu lingura de ulei care a mai ramas si adauga-l si pe el dupa 15 minute in tava. Mai tine inca 10 minute. 
 
Stropeste totul cu melansa de rodie si mai lasa 5 minute sau pana cand legumele sunt moi si galbene. 
 
Scoate din cuptor, presara feta si patrunjel. 
 
Tags:
morcov
pastarnac
branza feta
naut
rodie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • nidacov
    1. nidacov 28.09.2015 16:00

    Aloooooooo...tanti racheleanu ! tanti racheleanu nu mai scrie prostii de rete pentru diabetici...te dau in judecata pentru recomandarile pe care le faci cu aiurelile tale !!!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare