Morcovul, pastarnacul si nautul merg perfect la cuptor chiar si simple, dar uneori ai nevoie de ceva in plus, un nu-stiu-ce care sa le dea un gust si mai interesant. Citeste reteta ca sa vezi cum le dai un gust dulce-iute.
Ingrediente
450 grame de morcovi
200 grame de pastarnac
jumatate de cana de naut fiert
50 de grame (jumatate de cana) de branza feta zdrobita
3 linguri de ulei de masline
o lingurita de fulgi de ardei iute
1/4 lingurita de sare Kosher
1 lingura de melasa de rodie
1 lingura de frunze de patrunjel tocate
Curata morcovii si patrunjelul si taie-i pe lungime (daca sunt micuti, lasa-i intregi si daca sunt prea mari, taie-i in sferturi).
Amesteca morcovii si pastarnacul cu 2 linguri de ulei de masline, fulgi de ardei iute si sare. Asaza-i intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor.
Stropeste nautul cu lingura de ulei care a mai ramas si adauga-l si pe el dupa 15 minute in tava. Mai tine inca 10 minute.
Stropeste totul cu melansa de rodie si mai lasa 5 minute sau pana cand legumele sunt moi si galbene.
Scoate din cuptor, presara feta si patrunjel.
1 Comentarii
Aloooooooo...tanti racheleanu ! tanti racheleanu nu mai scrie prostii de rete pentru diabetici...te dau in judecata pentru recomandarile pe care le faci cu aiurelile tale !!!