Top 12 alimente cu actiune diuretica

Daca incerci sa slabesti si nu reusesti sau ai impresia ca ai corpul umflat nefiresc, este clar ca organismul tau retine prea multa apa. Retentia de apa poate surveni din cauza unei alimentatii bogate in sodiu, contraceptionale, deficienta de vitamina D, lipsa de activitate fizica, dezechilibre hormonale, dar si din cauza unui consum prea mare de alcool. Ce poti face? Medicii recomanda un consum mai mare de diuretice naturale, activitate fizica si o alimentatie sanatoasa.

Alimentele diuretice sunt elimina disconfortul creat de retentia de apa, ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de sindromul premenstrual, curata organismul de toxine si mentin rinichii sanatosi.

Diureticele mai sunt intrebuintate in tratarea hipertensiunii arteriale, in caz de insuficienta cardiaca, pentru eliminarea tumorilor beningne si maligne de la nivelul plamanilor, afectiuni cronice ale ficatului, sindrom hepato-renal, pentru problele cu colonul, dar si pentru afectiuni ale sistemul nervos central. Pentru ca diureticele sunt eficiente in tratarea atator afectiuni, este recomandat ca acestea sa fie incluse cat mai mult in dieta.

Care sunt cele mai bune alimente cu actiune diuretica?

1. Patrunjelul
Stiai ca patrunjelul actioneaza ca si un diuretic in organism? Ceaiul de patrunjel este foarte bun pentru detoxifierea organismului, dar si pentru eliminarea fluidelor din organism. Adauga doua lingurite cu patrunjel uscat intr-o cana cu apa fiarta si lasa-l asa 10 minute. Bea trei cesti pe zi cu ceai de patrunjel pentru a combate retentia de apa. Patrunjelul este eficient si daca il consumi frecvent in salate, tocanite sau supe.

2. Telina
Semintele de telina au importante proprietati diuretice. Telina este sanatoasa indiferent daca este consumata cruda sau adaugata in mancare.

3. Rozmarinul
Consuma trei cesti de ceai de rozmarin si o sa scapi de senzatia neplacuta de balonare, dar si de apa retinuta in exces in organism. Rozmarinul se lasa in apa fiarta nu mai mult de 10 minute. Dupa care se strecoara si se bea.

4. Sparanghelul

Sparanghelul este un detoxifiant natural si asta gratie fibrelor care curata tractul gastrointestinal si elimina excesul de fluide. El contine o substanta numita asparigina care ajuta la eliminarea eficienta a toxinelor si a excesului de apa.

5. Pepenele rosu
Nu mai este un secret pentru nimeni ca pepenele rosu este un foarte bun diuretic natural. El detoxifiaza organismul si te ajuta sa iti reglezi nivelul de fluide din organism.

6. Ghimbirul
Ghimbirul face minuni cand vine vorba de sanatatea organismului. Acesta mentine nivelul optim al potasiului din organism, mentine sanatatea rinichilor si ajuta la eliminarea lichidelor retinute in exces de organism. Consumati in fiecare zi o ceasca de ceai de ghimbir si nu veti mai avea probleme cu retentia de apa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



7. Ciocolata
Despre ciocolata neagra se stie ca este plina de antioxidanti care previn afectiunile inimii. Dar oare ce legatura apare intre ciocolata si retentia de apa? Ei bine ciocolata actioneaza ca diuretic gratie lecitinei. Lecitina imbunatateste circulatia sangelui si restrictioneaza depunerile de colesterol pe peretii arterelor, lucru care reduce cantitatea de fluide retinute in organism.

8. Cafeaua si ceaiul
Cafeaua si alte bauturi pe baza de cofeina actioneaza pe post de diuretice naturale, cofeina ajutand la eliminarea excesului de fluide din corp. Ceaiul verde este folosit in China de secole pe post de diuretic. El este plin de antioxidanti care curata organismul si mentin inima sanatoasa.

9. Castravetele
Este bogat in minerale care stimuleaza rinichii sa elimine acid uric. In general, alimentele care au efect diuretic contin multa apa, stimuland in acest fel productia de urina si eliminarea toxinelor.

10. Otetul de mere
Acesta are capacitatea de a mentine un nivel optim al potasiului din organism, asadar nu ezitati si adaugati-l oricand in salate.

11. Rosiile

Acestea sunt o sursa bogata de vitamina C, care imbunatateste metabolismul si il ajuta sa elimine fluidele in exces.

12. Coacazele
Preparati-va un suc de coacaze rosii si problema retentiei de apa va fi, daca nu rezolvata, macar ameliorata. Coacazele sunt adevarate diuretice naturale, au un puternic efect antioxidant si regleaza nivelul de fluide din organism.

Tags:
alimente diuretice
diuretice naturale
alimente cu efect diuretic
cura de slabire
umflarea mainilor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare