Tort cu morcovi
Tortul cu morcovi delicios. In plus este o prajitura sanatoasa si foarte usor de facut.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ingrediente: 4 oua,350gr faina, 200gr zahar, 1 lingurita cu scorti?oara, 150ml ulei, 1 lamaie, 350gr morcovi razuiti, jumatate de pliculet de praf de copt.
Morcovul se razuieste marunt sau se da pe mana robotului de bucatarie pentru a-l cioparti bine. Razuim ?i coaja de lamaie ?i stoarcem sucul. Batem galbenusurile cu zaharul ?i uleiul ?i treptat adaugam faina cu praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie ?i morcovul. Separat, batem bine albusurile si la sfarsit adaugam zeama de lamaie.
Eu am folosit o tava de tort cu margini deta?abile, dar se pot folosi ?i formele de chec sau orice tava pentru tort. Chiar ma gandesc sa incerc ?i briose cu aluatul acesta. Ungem tava cu ulei ?i tapetam cu faina. Turnam aluatul inauntru ?i o dam la cuptorul incins in prealabil. Trebuie sa stea la cuptor cam 30 minute.
Se lasa la racit ?i se serve?te presarat cu zahar pudra. In functie de cantitatea de zahar pusa, are in jur de 200 calorii per portie iar din cantitatile de mai sus ies 8-10 portii.
S-aveti pofta!
3 Comentarii
eu il fac demult si e f. bun are un gust deosebit
compozitia formata din galbenusuri,ulei,faina,praf de copt,scortisoaracoaja de lamaiesi morcov se amesteca cu albusurile? va rog sa ii rasp urgent vreau sa fac reteta pt fam si nu stiu ce sa fac
da,se amesteca cu albusurile :) foarte interesanta si sanatoasa reteta