10 lucruri pe care le poti schimba ca viata ta sa arate mai bine

Experiente 08.07.2014 Livia Caled

Esti intr-o continua cura de slabire care te face irascibila si fara chef de nimic? Stai cu orele la televizor, dupa care te deprimi ca nu ai o viata mai interesanta? Specialistii cred ca viata e prea scurta ca sa mai toleram lucruri care nu ne aduc nimic bun, de aceea ar fi cazul sa incepem sa le schimbam. Iata mai jos o lista cu lucruri pe care le poti schimba ca viata ta sa arate altfel.

1. Stilul de viata nesanatos

De ce sa te deprimi ca nu faci miscare, mananci junk food si corpul tau nu se afla in forma cea mai buna? Schimba acest lucru, insa nu radical, ci cu pasi mici. Studiile au aratat ca schimbarile facute cu rabdare au rezultate foarte bune, spre deosebire de acelea facute in graba si cu disperare.

2. Blazarea

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Crezi ca e prea tarziu sa incepi sa faci lucruri? Ca a trecut momentul acela in care puteai schimba lumea? Ei bine, nu e niciodata prea tarziu sa iti recapeti entuziasmul pentru a face tot ce iti place. Gandeste-te la lucrurile care iti plac si fa ceva pentru asta. Vrei sa calatoresti? Strange bani pentru asta. Vrei sa slabesti? Incearca o cura de slabire pe durata lunga, nu una care promite slabiri minune. Vrei sa ai mai multi bani? Invata ceva nou.

3. Negativismul

Ai momente in care iti spui ca totul merge rau si ca nu are cum sa fie mai bine? Sau tii discursuri in care spui ca in Romania nu se intampla nimic bun si ca ti-ar prinde bine sa emigrezi? Studiile au aratat, si nu o data, ca o stare psihica buna influenteaza pozitiv organismul, astfel ca daca razi in fiecare zi o sa ai o sanatate mai buna si daca privesti cu umor lucrurile din jurul tau, cu siguranta viata ta o sa arate altfel.

4. Lipsa de organizare

Dezorganizarea este o bariera in calea productivitatii, cu cat esti mai dezorganizat, cu atat duci mai putine lucruri la bun sfarsit. Ce e de facut? Incearca sa spui "nu" la lucrurile pe care chiar nu vrei sa le faci si sa iti organizezi timpul in asa fel incat sa fie in favoarea ta. De asemenea, daca ai probleme si nu duci la bun sfarsit ce incepi, incearca sa iti faci un program.

5. Stresul

Ca sa fim feriti de stres ar trebui sa traim undeva pe o plaja la tropice, insa cum acest lucru e destul de greu de realizat, nu ne ramane decat sa ne construim o filosofie de viata care sa ne faca imuni la stres. Sa practicam sport, yoga, meditatie, sa mancam sanatos, sa evitam sa ne petrecem timpul liber in fata televizorului si sa stam cat mai mult timp in aer liber. Stresul netratat poate duce la boli si la o stare psihica permanent proasta.



6. Tendinta de a te compara cu ceilalti

Ti se pare ca toti ceilalti se descurca mai bine, ca vacantele lor sunt mai dese si casele lor mai luminoase? De cele multe ori nu cunosti prea bine situatia celor cu care te compari, nu o sa afli din pozele de pe Facebook ca in casele acelea luminoase nu exista armonie sau ca se cearta in vacante. Poate ca vietile lor nu sunt cu nimic mai bune ca a ta, asa ca nu te mai compara cu altii.

7. Opinia celorlalti conteaza prea mult

Daca te raportezi la ceilalti de fiecare data cand faci ceva o sa iti pierzi orice urma de autenticitate si o sa traiesti mereu in umbra celor din jur. Incearca sa faci lucruri gandindu-te doar la tine si o sa vezi ca ai mai mult succes printre prieteni sau colegi.

8. Un job pe care il urasti

Un job care nu iti place iti transforma viata intr-un chin. Nu te mai bucuri diminetile, iar weekend-urile te stresezi ca vine luni si o sa ajungi iar in locul pe care il urasti. De ce sa nu incerci sa faci altceva? Oricat de greu va fi, la un moment dat vei gasi un alt loc de munca.

9. Arunci cu banii pe prostii, dupa care regreti

In loc sa strangi banii pentru un weekend la mare sau pentru un obiect de care ai nevoie, mergi la shopping si cumperi tot felul de haine de care nu ai nevoie? Desi se spune ca shoppingul e terapeutic, cred ca e mai terapeutica o vacanta.

10. Standarde prea inalte

Te gandesti ca tu de fapt trebuia sa lucrezi la NASA si ai ajuns sa faci contabilitate? Ideea ca nu ai ajuns in viata acolo unde voiai pluteste asupra ta ca un nor negru? Ai doua optiuni: ori mai faci niste studii sa ajungi la NASA, ori te multumesti cu jobul pe care il ai si te bucuri de viata ta asa cum e. Daca stai la mijloc, te afli intr-o zona de nemultumire.

 

Tags:
sfaturi utile
sfaturi despre viata
schimbare mod de viata
schimbare viata
stres
negativism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare