3 exercitii eficiente pentru conturarea muschilor abdominali

Fitness 02.09.2016 Livia Caled

Vrei sa ai cat mai putina grasime in zona abdominala si muschii din aceasta zona cat mai bine conturati? Pentru acest lucru nu este suficient sa mergi la sala de cateva ori si sa vezi rezultate, efortul trebuie sa fie constant, iar exercitiile trebuie alese cu grija astfel incat sa tonifieze muschii abdominali. De asemenea, este important sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa, bogata in legume, fructe, cereale integrale, proteine si grasimi sanatoase.

Mai multe studii au aratat ca un consum constant de cereale integrale ajuta la topirea grasimii din zona abdominala. Cerealele integrale nu trebuie sa fie rafinate si nici sa aiba adaosuri de zahar. Cand alegi cerealele de la magazin, citeste bine eticheta. De asemenea, inlocuieste orezul alb cu zaharul brun, alege painea integrala si renunta complet la alimentele care contin faina alba. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru a avea un abdomen cu patratele este important sa faci in fiecare zi exercitii, in special abdomene, de la cele mai usoare pana la cele cu un grad mai inalt de dificultate. 

Azi iti propunem 3 tipuri de exercitii de facut acasa, eficiente in formarea celebrelor patratele:

1. Stai intinsa pe spate, cu mainile intinse pe langa corp. Capul si picioarele nu trebuie sa atinga solul, iar abdomenul trebuie sa fie incordat in permanenta. Ridica-te ca in imaginea de mai jos, apoi revino la pozitia initiala. Repeta exercitiul de 10-15 ori pe zi.

2. Stai intinsa pe spate, de data asta cu capul si picioarele pe sol. Ridica-te ca in imaginea de mai jos. Repeta miscarea de 10-15 ori pe zi.

3. Stai pe spate, ridica picioarele si apoi coboara-le, insa fara sa atingi solul. Repeta miscarea de 20-30 de ori pe zi. Daca vrei ca acest exercitiu sa fie mai dificil, nu mai sta cu capul lipit de sol, tine picioarele ridicate la un unghi de 45 de grade si fa cerculete in aer cu fiecare picior. 

Citeste si Cum scapi rapid de grasimea de pe burta.

Sursa foto: womenshealthmag.com

 

Tags:
muschii abdomen
exercitii
exercitii abdomen
abdomen plat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare