3 modalitati de a scapa de durerea de picioare

Stiai ca 88% dintre femei poarta pantofi care le sunt mici? Marimea gresita a pantofilor este doar unul dintre motivele care se ascund in spatele durerilor de picioare. 

1. Fii desteapta in privinta pantofilor 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pantofii cu toc inalt nu sunt foarte buni pentru picioarele tale, dar stiai ca si cei cu talpa plata pot face la fel de mult rau? Lipsa de sprijin poate provoca afectiuni dureroase, cum ar fi inflamatia tesutului de pe talpa, iar pantofii cu talpa subtire cauzeaza dureri de genunchi, sold si spate. Pentru a evita durerile, poarta astfel de incaltari numai in zilele in care stii ca n-o sa mergi prea mult si nici n-o sa stai in picioare. 

2. Fa exercitii pentru picioare 

Data vitoare cand faci exercitii pentru brate, nu uita si de laba piciorului. Vei lucra zeci de muschi, tendoane si ligamente care alcatuiesc piciorul. Iata un exercitiu simplu: intinde-te pe spate, cu genunchii indoiti si talpile pe podea. Deschide genunchii atat cat poti, dar fara sa ridici degetele de la picioare de pe podea. Stai in aceasta pozitie timp de doua secunde, apoi revino in pozitia initiala. Repeta de 10 ori. 

3. Nu ignora durerea 

Stiai ca medicii pot sa-ti citeasca starea de sanatate generala doar uitandu-se la picioarele tale? E normal sa te doara picioarele din cand in cand, dar anumite dureri pot trada o problema de sanatate. Daca te dor picioarele chiar si cand esti intr-o pozitie de relaxare, atunci ar putea insemna ca suferi de o boala a arterei care limiteaza fluxul sanguin catre membre. Umflarea inexplicabila a picioarelor si gleznelor poate indica probleme cardiace sau renale.

Tags:
picioare
durere
pantofi
tocuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare