5 modalitati ciudate de a combate stresul

Poate vei ridica putin din sprancene cand vei citi modalitatile de a combate stresul pe care ti le propunem azi, dar pana la urma ce nu face omul ca sa fie linistit si relaxat? Cand ai parte de o zi plina, agitata, in care toti par ca vor o bucatica din tine, poti sa incerci sa respiri adanc sau poti sa aplici aceste tehnici pe care ti le dezvaluim mai jos. 

1. Zambeste fals 
 
Zambetul in fata unui aparat de fotografiat nu e intotdeauna sincer, nu? Asa poti sa faci si atunci cand esti stresata. Forteza-te sa zambesti, chiar daca fals, si te vei simti mult mai bine. Explicatia este simpla: pentru creier este foarte ciudat cand fata ta zambeste fara ca el sa fi transmis asta, asa fata ta iti forteaza creierul sa creada ca este fericit. 
 
2. Priveste fractalii 
 
Gaseste fractali, care sunt modele similare sau identice care se repeta, din natura, arta sau arhitectura si priveste-i timp de 20 de minute. Concret, ca sa te relaxezi trebuie sa privesti valurile marii, fulgii de zapada, norii, lanturile montane, fulgerele sau chiar panza de paianjan. 
 
3. Fa baie in bere
 
Aceasta metoda excentrica se pare ca da rezultate, din moment ce tot mai multe spa-uri din strainatate includ in serviciile lor baile cu bere. Hameiul care se gaseste in bere contine fitoestrogeni, adica hormoni intalniti in anumite plante care au un efect relaxant. Desi baia calda in sine elimina stresul, merita sa incerci si o baie in bere. 
 
 
4. Trebaluieste prin casa
 
Poate crezi ca atunci cand esti stresata numai chef de spalat vase si de dat cu aspiratorul nu ai, dar miscarile repetitive te vor relaxa. Vei fi atenta la ceea ce faci si iti vei lua putin gandul de la motivul pentru care te stresezi. 
 
5. Joaca-te cu un caine 
 
Chiar daca nu ai un animal de companie, sigur gasesti unul cu care sa te joci in parc. Terapia cu animale poate oferi beneficii uimitoare in combaterea stresului, dar si in vindecarea anxietatii si a depresiei si scaderea tensiunii arteriale. Nu degeaba cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului, pentru ca simt emotiile si raspund la ele.
Tags:
Stres
bere
zambet
relaxare
caine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare