8 gustari sanatoase sub 80 de calorii

Partea cea mai grea a unui stil de viata sanatos sau a unei cure de slabire este sa te abtii de la tot felul de alimente considerate nesanatoase. Oricat de mult iti doresti sa eviti alimentele pline de chimicale, tot poftesti la dulciuri colorate, frumos ambalate, prajituri cu frisca si crema de la cofetarie sau mezeluri apetisante de la supermarket. Solutia cea mai buna pentru a-ti controla aceste pofte este sa iti inventezi niste gustari cu putine calorii, din ingrediente sanatoase, al caror gust sa iti placa mult.
 
Iata mai jos 8 idei de gustari sanatoase si delicioase sub 80 de calorii:
 
1. Patru nuci caju si patru migdale
 
Stiai ca migdalele si nucile caju sunt bogate in calciu, magneziu si grasimi sanatoase? Consuma 8 asemenea nuci si nu o sa depasesti 80 de calorii.
 
2. O jumatate de cartof fiert uns o lingurita de iaurt
 
O jumatate de cartof mediu fiert uns cu o lingurita de iaurt, cu putin marar si un praf de sare nu ar trebui sa depaseasca 80 de calorii. 
 
3. Sandvis cu mar, sunca si branza frantuzeasca
 
Taie doua feliute de mar, pune peste ele putina sunca si branza frantuzeasca (Brie sau albastra) si o sa ai o gustare tare apetisanta.
 
 
4. Morcovi la cuptor cu miere
 
150 de grame de morcovi fierti sau copti nu depasesc 50 de calorii. Ca sa ai o gustare delicioasa, pune morcovii la fiert, apoi baga-i sa se rumeneasca la cuptor si presara peste ei putina miere. 
 
 
5. Castravete umplut cu humus
 
Taie doua felii mai late de castravete, umple-le cu cate o lingurita de humus si o sa ai o gustare cu adevarat energizanta.
 
 
6. Un ou fiert
 
Un ou fiert are 70-80 de calorii si este una dintre cele mai satioase gustari pe care le poti alege intre mese. 

7. Cracker cu branza de capra si miere
 
Unge un cracker cu branza de capra, adauga o lingurita de miere si o sa ai o super-gustare, care o sa iti taie foamea si pofta de dulciuri.
 
 
8. O felie de paine integrala unsa cu putin avocado
 
O felie de paine are 24 de grame si, daca este integrala, nu depaseste 50 de calorii. Consum-o unsa cu o lingurita de avocado sau o lingura de branza de vaci cu putine grasimi.
 
Bineinteles, gustarile de mai sus le poti combina in mai multe feluri, important este sa alegi ca ingrediente legume, fructe, miere, cereale integrale si lactate cu putine grasimi.
 
 
Sursa: health.com
 
 
Tags:
gustari
gustari 80 calorii
gustari sanatoase
idei gustari
slabire
gustari dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare