9 trucuri prin care sa te asiguri ca ajungi la sala

Stiu sigur ca iti doresti sa ajungi la sala regulat, de trei ori pe saptamana, dar cand in programul tau intervin tot felul de evenimente in familie sau cheful de leneveala, e greu sa fii constant. Te ajutam noi in acest sens. 

1. Gaseste o clasa care sa-ti placa mult 
 
E ok daca nu-ti place la Yoga sau la Pilates. Mai sunt o multime de antrenamente la care sa te duci, de la TRX la aerial yoga. Incearca tot ce-ti iese in cale si opreste-te la ceea ce iti place cel mai mult. 
 
2. Antreneaza-te cu un prieten 
 
Organizati iesiri la munte in gasca, fie pentru trasee sau pentru plimbari cu bicicleta sau faceti tot felul de jocuri in echipa, cum ar fi volei sau fotbal. Mai simplu de atat, ia-ti cateva prietene si participati la o clasa care va place sau faceti chiar voi, acasa, ora voastra de aerobic. 
 
3. Du-te la clase cu profesori care te inspira 
 
Stii senzatia aia ca abia astepti sa se faca miercuri sa te duci la orele de cycling cu antrenorul tau preferat? Cam asta e efectul pe care il au asupra ta oamenii care te inspira, asa ca poti sa incepi sa-i cauti. 
 
4. Gaseste ora la care esti cea mai eficienta la sala si tine-te de program 
 
Poate ca ti-e mai ok sa te duci la sala dimineata, la prima ora, sau dupa serviciu. Testeaza toate variantele care iti stau la dispozitie si vezi care ti se potriveste. Dupa ce ai descoperit, tine-te de un program care sa respecte acea ora. 
 
5. Fa-ti geanta de sala cu o seara inainte 
 
Daca totul este pregatit, nu mai ai nicio scuza sa nu te duci la sala. Fa-ti geanta si agat-o in cuier la usa. Ba mai mult, daca echipamentul cu care faci sport este confortabil, poti sa dormi in el. 
 
 
6. Poarta hainele care iti plac 
 
Renunta la tricourile in care ar mai intra doua persoane ca tine si la pantalonii lalai. Investeste intr-un echipament care sa-ti placa si care sa te faca sa te duci de drag la sala. 

7. Fa-ti un playlist care sa te activeze 
 
Fiecare reactioneaza diferit la aceeasi melodie, deci fa-ti o lista cu toate melodiile care te activeaza si te motiveaza. Alege unele ritmate pentru exercitiile cardio si unele linistitoare pentru relaxare. 
 
8. Incearca antrenamentele de scurta durata 
 
Chiar daca nu ai timp sa stai la sala jumatate de ora, poti sa faci acasa cateva exercitii scurte, dar intense. 
 
9. Recompenseaza-te 
 
Dupa ce te-ai straduit din greu la sala, recompenseaza-te cu un smoothie delicios sau cu un bilet la film. Orice este permis, atat timp cat nu iti face rau si nu ingrasa.
 
Foto: Hepta
Tags:
sala
sport
antrenor
TRX
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare