Abdomen lucrat in 15 minute

Fitness 27.08.2012 Otilia Ignat

Vrei un abdomen frumos? Iata cateva exercitii care te pot face sa ai un abdomen plat de vedeta. Partea cea mai buna este ca tot ceea ce iti trebuie este intimitatea casei tale, putina vointa si 15 minute pe care sa le dedici aspectului tau. iata cum ajungi sa ai abdomen lucrat in 15 minute.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

                                       foto 1

Primul exercitiu trebuie sa inceapa dupa ce ai facut cel putin 10 minute de incalzire. Stai in patru labe, cu palmele pe sol, la nivelul umerilor, si genunchii in continuarea soldurilor. Expira si contracta-ti muschii abdominali, ridicandu-ti coloana spre tavan (ca pisica) si tragand de barbie pre piept. Stai in aceasta pozitie 10-15 secunde, apoi revino in pozitia initiala. Exercitiul se repeta de opt ori (foto 1).

 

foto 2                                                                     foto 3                

Ramai in pozitia de plecare a exercitiului anterior, incordeaza-ti abdomenul si ridica piciorul drept si mana opusa in prelungirea trunchiului, astfel incat sa ramai in echilibru. Stai cinci secunde, apoi revino la pozitia initiala incet. Exercitiul se repeta de 5-10 ori (foto 2).

Abdomen plat fara exercitii

Asaza-te cu spatele sprijinit de o minge gonflabila sau pe marginea moale a unei canapele, incordeaza-ti abdomenul. Tinae talpile fixe pe podea. Incruciseaza-ti bratele pe piept, pune barbia in piept si ridica-ti trunchiul la 45 de grade. Exercitiul se repeta de 12 ori (foto 3).

 

foto 4                                                                            foto 5

Stai pe burta cu bratele indoite de la cot, sprijinite pe podea. Ridica-ti trunchiul, ca la flotari, dar fara ca bratele sa fie intinse, pana cand trunchiul, soldurile si picioarele sunt paralele cu solul. Controleaza-te ca spatele sa ramana drept. ramai in pozitia finala 10-30 de secunde. Daca poti rezista si un minut. Iti vei simti muschii lucrand. Repeta exercitiul de trei-patru ori (foto 4).

Stai pe spate si indoaie picioarele astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade cu coapsele. Tine bratele incrucisate la ceafa. Indreapta genunchiul drept si tine-l astfel incat sa formeze un unghi de 45 de grade cu solul, in timp ce iti indrepti cotul drept inspre genunchi. Schimba si repeta de 8-12 ori (foto 5).

 

foto 6                                                                              foto 7

Asaza-te intr-o parte, cu picioarele intinse, sprijinindu-te pe solduri si antebrat, palma pe podea in fata corpului. Incearca sa desprinzi soldurile de podea, contractandu-ti muschii laterali si incearcand sa-ti indrepti corpul. Mentine pozitia 10-30 de secunde, chiar un minut, dupa care revino la pozitia normala si schimba partea (foto 6).

Stai pe spate si asaza-ti mainile pe podea in lateral. Ridica genunchii pana creezi un unghi de 90 de grade, exipra, contracta-ti muschii stomacului si ridica picioarele si mai mult, aducand genunchii catre cap. Inspira si coboare-le usor. Repeta de 8-12 ori, scrie Real Simple (foto 7).

foto 8

Stai pe burta cu mainile la nivelul umerilor, pe podea, tinandu-ti gatul intins, drept. Expira usor si ridica-ti pieptul si trunchiul de pe podea. O sa simti  cum lucreaza abdomenul. Preseaza cu soldurile pe sol, mentine 15-30 de secunde, dupa care coboara incet pe podea. Repeta (foto 8 ).

Tags:
Abdomen lucrat in 15 minute
fitness
exercitii pentru abdomen plat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare