Cartofi in straturi cu sunca la cuptor

Aceasta este o idee foarte buna pentru un pranz rapid si satios. Are carbohidrati si proteine, dar mare atentie cu portiile caci sunt generoase in calorii. 

 
Ingrediente 
  • 7 cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana dietetica
  • 200 de grame de sunca
  • 100 de grame de branza 
  • 1 ceapa
  • sare, piper 
Curata cartofii de coaja, fierbe-i pana se inmoaie si da-i pe razatoarea mica, apoi condimenteaza cu sare. 
 
Taie sunca felii subtiri. Caleste putin ceapa, apoi adauga si sunca si gratineaza branza. 
 
Separat, amesteca oul cu smantana, a treia parte din branza si cartofii. Unge un vas termorezistent cu ulei de masline, pune jumatate din masa de cartofi apoi un strat cu amestecul de sunca, ceapa si branza ramasa. Urmeaza un al doilea strat de cartofi. 
 
Tine la cuptor 40 de minute sau pana cand s-au rumenit marginile. Taie felii si serveste cald sau rece, dupa gust. 
 
Pofta buna!
 
Tags:
cartofi
sunca
branza
ceapa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare