Cele mai bune alimente anti-imbatranire

Secrete 04.06.2009 Madalina Stama

Cheia este includerea in meniul zilnic a cat mai multor alimente nutritive. Nu ti-ai dori ca mancarea pe care o servesti sa-ti asigure energia necesara si sa-ti confere longevitate? Nu este nevoie sa mai cauti, am realizat noi o lista a celor mai bune alimente anti-imbatranire.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Varza creata
Daca iti mplac legumele verzi atunci nu ar trebui sa ti se para dificil sa consumi mai des varza creata. O varianta ar fi sa o adaugi in sandvisuri, salate sau la decorarea mancarii, asa pentru un plus de culoare.
Aceasta leguma chiar isi merita laudele, nu degeaba a intrat in topul alimentelor anti-imbatranire, este nutritiva. Testele realizate pe oameni au scos la iveala faptul ca varza creata repara celulele de ADN afectate, la persoanele fumatoare. In plus, constituie un aliment de baza in tratamentul femeilor afectate de cancer de san. O cana de varza creata are: 22% de vitamina A si 24% de vitamina C din doza zilnica recomandata.

 

Ardeiul iute
Ofera corpului o senzatie, placuta de incalzire prin cresterea fluxului sangvin la extremitatile corpului. Poate distruge parazitii intestinali. De asemenea, are efect benefic asupra sistemului nervos, calmand senzatia de durere, atunci cand este administrat in doze corecte amorteste receptorii de durere, de la terminatile nervoase.

 

Strugurii rosii
Ca si uleiul  de masline si rosiile, sucul de struguri si vinul contin antioxidanti. Consumul unei cantitati moderate (unu-doua pahare pe zi) de vin  rosu creste longevitatea. Iar daca termenul moderatie nu itie este cunoscut, ar fi cazul sa intelegi ca un consum prea mare de vin rosu poate scurta viata.

 

Rosiile
Rosiile contin cantitati mari de licopen, un antioxidant foarte puternic. Licopenul ajuta la reducerea riscului de cancer, in special cancer de prostata si mai este asociat cu reducerea riscului de afectiuni cardiovasculare, diabet si osteoporoza. Poate preveni aparitia ridurilor, ca semn la imbatranirii premature. Un lucru cu adevarat spectaculos pe care o sa-l intalnesti la rosii este acela ca licopenul isi mareste cantitatea atunci cand le gatesti, cu alte cuvinte pasta de rosii si sosul au mai mult licopen decat rosiile proaspete. Pe cat pare de ciudat pe atat este de adevarat. Tie iti plac rosiile? Le poti adauga in salate, garnituri, tocana, le poti servi crude in sandvisuri etc. Ai multe posibilitati. Lasa-ti creativitatea sa vorbeasca de la sine!

 

Rodiile
Cu toate ca rodiile au o istorie lunga, remarcabile efecte asupra starii de sanatate au fost descoperite recent, ceea ce nu le-a lasat timp pentru a fi cunoscute de marea majoritate a oamenilor. Sucul de rodii joaca un rol important in prevenirea bolilor de inima si are efect benefic asupra nivelului de coletsrol rau din organism. Un alt beneficiu al consumului de rodii este incetiniera dezvoltarii celulelor care dezvolta cancerul de prostata.

 

Atat fructul, cat si sucul de rodii are proprietati anti-inflamatorii care reduc inflamatia de la nivelul incheieturilor, la persoanele care sufera de artrita. 240 ml de suc pe zi ar trebui sa fie indeajuns pentru a te putea bucura de beneficiile sale. Daca urmezi un tratament medicamentos consulta un medic inainte de a consuma suc de rodii.

 

Tags:
cacao
scortisoara
rodii
mere
miere
ulei de canepa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare