Crema de lamaie cu iaurt

 Crema de lamaie este o reteta pe care trebuie sa o tii minte pentru ca este foarte utila cand vrei sa prepari ceva dulce si ai nevoie de o crema fina.

Ingrediente: 4 lamai, 300 de grame de  zahar, 200 de grame de unt, 4 oua, 500 de grame de iaurt, 200 de grame de fructe de padure amestecate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Preparare: rade coaja lamailor si stoarce sucul. Combina jumatate din coaja de lamaie, tot sucul de lamaie si zaharul. Pune siropul pe foc (mic). Fierbe totul pentru cateva minute. Adauga untul, amesteca astfel incat sa se topeasca totul, si da deoparte. Lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei. Bate ouale, ca pentru omleta, si cand crema initiala este racorita bine (poti sa bagi degetul fara sa arda), adauga ouale batute. Amesteca si pune totul din nou pe foc, la flacara mica, pentru 10-15 minute. Trebuie sa amesteci in crema pana cand sa ingroasa.

 Pune restul de coaja de lamaie in iaurt. Aseaza in pahare iaurt si crema de lamaie, in straturi alternative. Decoreaza cu fructe de padure. Poti pune si nuci, alune, nuca de cocos, fistic si/sau fructe uscate. Lasa acest minunat desert, la rece pentru doua ore, apoi delecteaza-te!

 Te-ai mai putea interesa si crema de iaurt cu nuca de cocos sau crema de iaurt cu visine.

 

 

Tags:
iaurt
lamaie
crema fina
visine
fructe de padure
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare