Cum depozitezi corect legumele si verdeturile ca sa reziste mai mult

De fiecare data cand ma duc la piata cumpar mai multe decat am nevoie. Orice imi miroase frumos sau arata imbietor isi gaseste loc in traista mea si ma trezesc acasa ca nu am nevoie prea curand de busuioc sau de ceapa verde. 

In astfel de cazuri am nevoie de cateva trucuri care sa ma ajute sa depozitez alimentele astfel incat sa fie proaspete si peste cateva zile, cand le vine randul la mancat. 
 
1. Cartofii dulci nu au ce cauta in frigider, pentru ca zaharul pe care il contin ii va face sa se strice mai repede. Scoate-i din punga de plastic si depoziteaza-i intr-un loc racoros si uscat, cum ar fi o camara. 
 
2. Verdeturilor proaspete precum mararul, patrunjelul si busuiocul, le place sa fie tratate ca si cum ar fi niste flori, asa ca pune-le intr-un pahar si schimba-le apa o data pe zi sau maxim la doua zile. Tine busuiocul la temperatura camerei, iar patrunjelul si mararul in frigider. 
 
3. Verdeturile congelate sunt o solutie perfecta atunci cand ramai fara aceste ingrediente in varianta proaspata. Eu am mereu patrunjel inghetat, dar am descoperit ca poti congela mai multe verdeturi, in ulei, si sa le folosesti direct la mancare. Toaca marunt marar, patrunjel, busuioc, menta, oregano sau orice verdeturi folosesti de obicei, umple fiecare compartiment din tavita pentru cuburi de gheata cam 2/3 cu ierburi si apoi completeaza cu ulei. 
 
 
4. Daca nu folosesti toate ciupercile pe care le-ai cumparat, nu le lasa in caserola pentru ca se vor strica foarte repede. Muta-le intr-o punga de hartie si pastreaza-le in frigider sau, o solutie mai buna de atat, inveleste ciupercile in prosoape de hartie apoi baga-le intr-o punga de plastic perforata si vor rezista in frigider bine merci. 
 
5. Ceapa verde poate fi congelata exact ca patrunjelul sau ca mararul. Spala mai multe fire de ceapa verde, toaca-le, pune-le intr-o sticla de plastic de jumatate de litru pe care pastreaz-o in congelator. 
 
6. Ceapa si dresurile agatate se impaca tare bine. Ia un dres care si-a cam facut treaba, din moment ce are o frumusete de gaura fix in talpa, umple-l cu cate cepe incap si dupa fiecare fa un nod. Poate ca nu arata chiar estetic, dar o sa ai ceapa la indemana si sigur nu se va strica. 
 
 
7. Intotdeauna ma reped la cea mai frumoasa si cea mai mare salata verde, dar negresit ramane cel putin jumatate nemancata. Finalul e previzibil: dupa cateva zile se strica si o arunc. Exista insa o metoda de care am aflat recent si pe care o voi pune in practica: spala salata frunza cu frunza, las-o sa se usuce foarte bine, inveleste-o in prosoape de hartie si apoi bag-o intr-o punga de plastic cu fermoar. Ai grija sa scoti tot aerul din interior si salata va fi proaspata pentru cateva saptamani. 
Tags:
legume
verdeturi
depozitare
frigider
dres
ceapa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare