Cum iti protejezi memoria

De cate ori vi se intampla sa aveti un lapsus ? Eu ma confrunt aproape saptamanal cu senzatia asta si, credeti-ma, nu e deloc una placuta. Fie uit cuvinte, fie imi scapa ideile, fie uit pentru ce m-am dus intr-un anume loc. Cand simti ca iti fuge pamantul de sub picioare e cazul sa afli cum sa iti protejezi memoria.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cercetarile arata ca pierderile de memorie, desi accentuate de stres, pot aparea inca de la varste fragede, de 20 de ani. Din fericire am aflat cum iti protejezi memoria asa ca ar fi cazul sa urmati sfaturile de mai jos.

Primul truc este sa nu sari peste micul dejun si sa incluzi in el paine prajita. Studii recente arata ca memoria e afectata de deficitul de carbohidrati. Celulele din creier au nevoie de carbohidrati pe care corpul ii transforma in glucoza ca sa se mentina in forma. Alege painea din cereale integrale pentra ca se digera mai incet.

Dieta pentru memorie

Daca tot ai mancat de dimineata e timpul sa fugi la sala inainte de job. Indicat ar fi un curs de kickboxing pentru ca iti dinamizeaza circulatia si astfel iti oxigeneaza creierul. O cercetare a demonstrat ca iti poti imbogati vocabularul mai usor dupa un astfel de efort. Practic putem asimila cu 20% mai rapid cuvintele noi.  

Top 10 alimente pentru creier

Memoria trebuie tinuta in sah. O minte agila e activa nu doar din amintiri ci si din invatare permanenta. Asa ca in pauza de masa da un search pe net. Nu, nu pierde timpul pe Facebook, nu am spus asta. Cauta ceva pe net, orice de la o destinatie noua de vacanta pana la ultimele stiri. Procesul activeaza lobul frontal, cel responsabil cu memoria de scurta durata.

Mai multe trucuri despre cum iti protejezi memoria gasesti pe health.com. 

Tags:
Cum iti protejezi memoria
memorie
minte ascutita
alimente pentru memorie
cereale integrale
mancare sanatoasa
regim de viata sanatos
fitness usor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare