Cum te ajuta Facebookul sa fii sanatos

Probabil toti am trecut prin faza de detoxifiere de Facebook. Am incercat sa vedem cat rezistam fara reteaua de socializare, motivul principal fiind ca pierdem timpul aiurea pe net. 

Dar Facebookul totusi poate fi o sursa de inspiratie si de motivatie foarte buna. Numai de noi depinde daca ne selectam bine prietenii virtuali si daca pierdem timpul pe net sau chiar invatam ceva. 
 
Am incercat sa facem o lista cu modalitatile prin care Facebookul te ajuta sa-ti imbunatatesti sanatatea si stilul de viata
 
1. Sa le vezi prietenilor pozele
 
Dupa cum spuneam, daca iti alegi bine prietenii virtuali s-ar putea sa ai foarte multe de castigat. Oamenii care posteaza des fotografii cu mancare pot deveni foarte enervanti, dar unii care pun din cand in cand o poza cu o mancare sanatoasa sau un restaurant deosebit sunt de urmarit. Poti sa te inspiri din pozele lor sau sa te motivezi sa mananci mai sanatos. 
 
2. Antrenor personal gratuit
 
Poate ca unul dintre colegii tai de liceu a devenit antrenor la o sala sau poti chiar sa il urmaresti pe Facebook pe cel cu care faci yoga sau cycling. Intotdeauna astfel de persoane posteaza sfaturi legate de antrenamente, dar si de ce ar trebui sa mananci. Aproape ca nici nu trebuie sa-ti mai platesti un antrenor personal, caci primesti informatiile de la prietenii tai virtuali. Atentie! Nu te lua totusi dupa oricine isi da cu parerea!
 
3. Incurajarile prietenilor 
 
Faci un efort si te trezesti cu noaptea-n cap, te duci la sala si tragi din greu, apoi postezi o poza cu tine transpirata si rosie in obraji. Stii care va fi reactia, nu? Multi dintre prietenii tai virtuali te vor lauda si te vor incuraja sa continui. Nu fi modesta, ci bucura-te de feedback-ul pe care il primesti, pentru ca il meriti. Si cand iti va fi greu sa te ridici din pat dimineata pentru a ajunge la sala, reciteste ce ti-au scris oamenii pe Facebook. Parca ai alta energie, nu?
 
 
 
4. Muschii la vedere 
 
Mai ales acum, ca a venit vara, Facebookul este plin de oameni care mai de care ce-si arata muschii lucrati toata iarna la sala. Poate ca unii sunt patetici, dar vezi partea buna a lucrurilor: te pot inspira. Cand nu ai chef de facut flotari, cauta repede o poza cu o tipa cu muschi si s-ar putea sa iti doresti sa fii si tu asa. 
 
5. Motivatia 
 
Pe langa prietenii tai virtuali, poti da like site-urilor motivationale, care posteaza mereu texte despre cum sa te ridici cand iti e greu, cum sa ajungi unde iti propui, si nu numai. Gasesti multe site-uri de acest gen, atat in romana, cat si in engleza. Bineinteles, nu uita sa dai like paginii dietetik.ro! (asta daca nu ai facut-o deja) caci te vom tine mereu cu fruntea sus!
Tags:
Facebook
sanatate
sport
motivatie
poze
prieteni
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare