De ce te doare capul cand te deshidratezi

De cand a urcat mercurul in termometre, sansele sa te deshidratezi rapid daca nu ai grija de tine cresc direct proportional cu gradele domnului Celsius. Deshidratarea este cel mai mare obstacol pe care ti-l poti pune singura in calea siluetei, a bunei dispozitii si a rapiditatii cu care ai putea slabi.

Te-ai intrebat de ce e bine sa bei apa? Gasesti raspunsul aici.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Roaga orice nutritionist sa enumere principalele probleme care te impiedica sa slabesti si sigur vei gasi pe lista hidratarea insuficienta. Gandeste-te putin si vei realiza ca ai nevoie de apa ca sa faci sport.

Sunt 3 semne care iti arata ca te-ai deshidratat complet. Citeste-le ca sa iti poti da seama permanent daca esti sau nu in grafic.

1. Deshidratarea iti da dureri de cap

In cazul putin probabil in care nu bei apa 24 din 24, corpul tau pierde constant fluide. Problema cu pierderea fluidelor este ca, odata cu ele, se pierd si saruri esentiale ca sodiul si potasiul. Creierul nostru reactioneaza extrem de prost la pierderile de saruri din organism, astfel ca ne trezim cu cate o durere de cap care nu mai are de gand sa plece curand.

5 mituri despre deshidratare pe care le-am desfiintat.

In functie de cat de multa apa pierzi, iti e din ce in ce mai rau. De ce? Pentru ca apa pierduta scade volumul de sange, iar aceasta duce la oxigenarea deficitara a creierului.

2. Deshidratarea iti face urina foarte galbena



E un subiect usor tabu, dar daca nu il aducem in discutie, s-ar putea sa nu iti dai seama cat de deshidratata esti. Cand ai suficienta apa in organism, culoarea urinei nu e galben inchis. Acest lucru se intampla doar cand nu sunt suficiente fluide in corp si nu au cum sa dilueze toate reziduurile. 

3. Deshidratarea cauzeaza stari de constipatie

Din nou un subiect tabu, dar din nou e o informatie extrem de utila. Apa regleaza tranzitul intestinal si asigura buna functionare a colonului. Daca nu ai apa, nu mai exista nici o forta care sa miste resturile alimentare prin sistemul digestiv. Recte te constipi. Daca ajungi intr-o astfel de situatie, nu te panica. Avem diverse trucuri care te ajuta sa scapi de constipatie.

Cata apa ai baut azi?

 

Tags:
De ce te doare capul cand te deshidratezi
deshidratare
2 litri de apa pe zi
dureri de cap
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare