Dovlecel la gratar cu usturoi

Dovlecelul este un ingredient la indemana, tot timpul anului. Este usor de preparat si poate fi gustos atat in salate cat si pe gratar, de exemplu. Asa ca te provocam sa incerci dovlecel la gratar cu usturoi.

Dovlecelul are foarte putine calorii, de aceea este foarte potrivit in orice dieta pentru scaderea in greutate si este ideal drept garnitura langa feluri principale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dovlecelul merita toata laudele pentru proprietatile sale nutritive. Este o sursa foarte importanta de vitamine si minerale. Contine printre altele, magneziu, fosfor si calciu, fundamental necesare unei alimenatii echilibrate. 

Ca sa pregatesti dovlecel la gratar cu usturoi ai nevoie de doi dovlecei (pentru vreo patru portii), zeama de la o jumatate de lamaie, doua lingurite de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Evident, mai ai nevoie de trei-patru catei de usturoi, ingredient fundamental pentru dovlecel la gratar cu … usturoi.

 

Pentru aceasta reteta sunt ideali dovlecei foarte mici si cruzi, din cei care nu au inca seminte. Ii spalam si ii feliem foarte subtire, pe lungime. Incingem un gratar (este foarte bun grill pan-ul) pe care il stropim cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piepr dupa gust.  Asezam feliile de dovlecel pe gratar, cam 10 secunde pe fiecare parte. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se presara deasupra dovlecelului inainte de a fi servit. Iar asta este tot!

100 de grame de salata calda de dovlecel la gratar cu usturoi contine: 42 calorii, 3 grame de proteine, 0,8 grame de lipide, 3,5 grame de carbohidrati.

Pofta buna!


Tags:
dovlecel la gratar cu usturoi
dovlecel
usturoi
calorii
minerale
vitamine
dieta pentru scaderea in greutate
ulei de masline
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare