Fabrica de fericire

Tot mai multe chipuri posomorate imi apar in drumurile pe care le fac prin oras. Tot mai multa tristete ma inconjoara si stau sa ma intreb de ce ? De ce sa ne complacem in starea asta cenusie ? De ce sa nu ne deschidem propria fabrica de fericire?
 
Daca ar fi sa o facem, primul pas este sa ne luam timp pentru a savura toate experientele bune din viata. Nu-i asa ca ne amintim cu predilectie situatiile negative cu care ne-am intalnit? Secretul este sa gandim pozitiv si sa savuram cat mai mult momentele bune din viata. Incercam mereu sa amanam. Ne gandim ca va fi intotdeauna un alt rasarit de soare de privit, un alt zambet de admirat, o alta gluma la care sa radem pe indelete. De ce ? Pentru ca intotdeauna ne grabim sa ajungem undeva, permanent am intarziat in alta parte, niciodata nu avem timp si pentru noi. 
 
Si asta tine fericirea departe de noi. La fabrica de fericire trebuie sa inveti sa iti acorzi timp pentru tine.
Sa ai timp sa le spui oamenilor lucruri dragute, imprastie ganduri bune si te vei simti mai  usor. Spune-le prietenilor cat de mult te bazezi pe ei. Trimite-le mailuri colegilor si multumeste-le pentru colaborarea fructuoasa - evident, cand e cazul.
 
 
Expertii citati de Prevention.com sustin ca o astfel de atitudine iti aduce o stare de bine si fericire si intareste relatiile cu ceilalti. La fabrica de fericire inveti sa faci poze mentale cu momente bune din viata, la care poti reflecta mai tarziu. Aceste amintiri care iti aduc bucurie iti dau speranta si putere sa mergi mai departe.
 
Poti incerca sa te lasi absorbit de moment, atunci cand acesta iti da o senzatie de plenitudine. Fericirea sta in lucruri mici, in licariri de privire sau raze de soare proiectate pe zapada, nu o pierde. Tine-te bine de moment ca sa iti hranesti emotiile. 
Poate cel mai eficient truc este sa te prefaci ca iti e bine in momentele in care nu ai neaparat chef de asta. Zambeste chiar daca nu iti vine, vei reusi sa iti induci pana la urma putina fericire. Poti mima exuberanta. A, sa nu uit, razi cat poti si zambeste atunci cand te uiti in oglinda. 
 
Asa facem noi, angajatii de la fabrica de fericire.

 
Tags:
motivatie
buna dispozite
fericire
job
ganduri pozitive
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare