Factori care influenteaza pierderea in greutate

Secrete 29.04.2009 Madalina Stama

Majoritatea dintre acesti oameni sunt femei, care au unele diferente genetice comparativ cu barbatii. Acum 100 de ani era la moda ca femeile sa aiba cateva kilograme in plus si un metabolism eficient. Acest lucru le-a ajutat pe femei de-a lungul anilor de boala si le-a asigurat abilitatea de a creste copii in timpul sarcinii, dar si in perioada de alaptare.
Diferentele genetice care determina tendinta unei persoane de a lua in greutate sunt mai putin cunoscute in mediile in care sportul este un element de baza in stilul de viata. Multi americani duc un altfel de stil de viata. Motivul ar fi un set de circumstante care ii incurajeaza pe oameni sa consume mai multe calorii decat au nevoie si astfel devin obezi.  Completam azi lista motivelor pentru care lupta cu kilogramele in plus devine greu de castigat.
 


1. Ai rata metabolismului de repaus scazuta, dar o eficienta crescuta.
Daca ai o rata scazuta a repausului asta inseamna ca organismul tau consuma putine calorii pentru a se mentine, comparativ cu alte persoane de talia ta, dar care au o rata crescuta. Iar daca organismul tau este eficient arde mai putine calorii in timpul miscarii.
Diferentele dintre rata de repaus a metabolismului si eficienta acestuia se explica prin kilogramele castigate, afirma Victoria Catenacci, cercetator la Universitatea din Colorado (Denver). Acest lucru ar putea explica diferentele dintre greutatea normala si cea peste limita, dar multi cercetatori sunt de parere ca excesul de kilograme este un rezultat al portiilor mari cu mancare si/sau a activitatii fizice scazute.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

2. Esti femeie
Exista un numar de motive pentru care barbatii inregistreaza o pierdere in greutate peste cea a femeilor.
In primul rand, barbatii au mai multa masa musculara comparativ cu femeile, iar acestea au un procentaj mai mare de grasime decat barbatii. Tesuturile musculare ard mai multe calorii decat tesuturile adipoase. Asa ca, nu este nicio supriza faptul ca, rata de repaus a metabolismului este mai mare decat cea a femeilor.
De asemenea, femeile catiga kilograme, care se depun pe solduri, picioare si fese. Excesul de grasime localizat la nivelul burtii se poate elimina in urma sportului, dar mai greu este sa se piarda din excesul de grasime de pe picioare sau solduri.

 

Tags:
factori
pierderea in greutatea
rata metabolismului
dieta bogata in grasimi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Ghid de slabit Secrete

    Ghid de slabit

    18.07.2010

    Nu mai ai timp sa faci sport, mesele le servesti cand poti si-atunci faci abuz, toate aceste greseli contribuie una cate una la distrugerea look-ului tau. Kilogramele vin usor, fara ca tu sa fii...

    mai mult
  • Dieta Cindy Crawford Diete celebre

    Dieta Cindy Crawford

    01.02.2010

    Si cum printre numele reamintite anterior l-am inclus si pe cel al lui Cindy Crawford, ne-am decis, azi, sa oferim cateva dintre secretele de mentinere in forma ale acesteia. De ce? S-ar intreba...

    mai mult
  • Oare cum ma ingras? Diete pentru ingrasare

    Oare cum ma ingras?

    06.11.2009

    Numarul de calorii de care are nevoie organismul Ca sa aflati numarul de calorii necesare, trebuie sa apelati la un calculator de calorii (avem unul pe dietetik.ro) sau de ce nu, sa vi-l...

    mai mult
  • Dieta drastica de 1000 de calorii Diete cu rezultate rapide

    Dieta drastica de 1000 de calorii

    16.09.2009

    Si daca v-ati calculat indicele masei corporale si e musai sa treceti pe dieta, intrucat nu se mai poate cu sunculitele, atunci uitati-va mai aproape la dieta de 1000 de calorii.Trebuie sa va spun...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare