Metode de 2 secunde prin care sa-ti gasesti motivatia

Ai nevoie de motivatie la tot pasul, de la o intalnire importanta, pana la ultimii pasi de la un maraton si la puterea de a rezista in fata unui desert delicios, cu multe calorii. Dureaza doar 2 secunde sa te motivezi. Iti aratam cum: 

1. Vorbeste-ti la persoana a doua 
 
Cand oamenii se incurajeaza vorbind la persoana a doua ("Oana, poti sa termini maratonul asta!"sau "Esti super tare!"), obtin rezultate mai bune cu 10% decat atunci cand isi vorbesc la persoana intai ("Sunt super tare!"). Aceste rezultate au fost obtinute de doua universitati din SUA, iar explicatiile sunt cat se poate de plauzibile: pentru ca ai invatat sa raspunzi comenzilor la persoana a doua (pe care ti le dadeau parintii si profesorii), creierul tau inca reactioneaza la tipul acesta de limbaj. 
 
2. Cauta-ti modele 
 
Gandeste-te timp de un minut sau doua la personajul tau TV favorit sau la un actor pe care il admiri mult si te vei umple de energie. Universitatea din Buffalo a demonstrat ca aceasta practica iti umple bateriile motivationale. 
 
3. Pastreaza obiectivele pentru tine 
 
Stim ca pana acum ai tot auzit din contra, ca trebuie sa trambitezi in stanga si in dreapta cand te apuci de slabit, astfel ca toata lumea sa te sustina in acest sens, dar un studiu de la Universitatea din New York a demonstrat ca actiunea de a discuta despre un obiectiv te face sa simti ca ai facut deja un pas, ceea ce iti scade motivatia. 
 
 
4. Aminteste-ti un moment in care ai fost super tare 
 
Amintirea unui moment in care ai avut succes te poate energiza si iti poate creste increderea in tine, arata un studiu de la Universitatea din Stanford. Trucul este sa stergi toate gandurile negative si toate indoielile in ceea ce te priveste si sa le inlocuiesti cu amintiri de momente in care te placeai foarte tare. 
 
5. Raspunde la intrebarea "Cine esti"
 
Un studiu realizat de Harvard in colaborare cu Yale a concluzionat ca obiectivele trebuie formulate astfel incat sa raspunda la intrebarea "cine esti", nu "ce faci" pentru ca prima varianta iti dezvolta mai mult simtul raspunderii. De exemplu, desi suna ciudat, formuleaza: "Nu sunt o mancatoare de desert" in loc de "N-o sa mananc desert".
 
Tags:
motivatie
sala
maraton
studiu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare