Mituri legate de slabit

Cand stii ca ai ceva de facut, urmezi pasii bine cunoscuti si ajungi la obictivul propus. Problema este cand lucrurile se complica din cauza informatiilor in exces – unele verificate, altele nu. Domeniul dietelor este pe cat de vast, pe atat de plin de controverse. Unii nutritionisti cred cu tarie in ceva, altii lovesc cu tarie in aceeasi teorie. Asa a aparut lista infinita de mituri legate de slabit. Daram cateva chiar acum.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mit : Fara dulciuri inainte de amiaza


Cele mai multe persoane aflate la dieta presupun ca daca vor sa slabeasca e nevoie sa uite de desert. Chiar sa il renege. Dar de ce sa faceti asa ceva ? Nu numai ca nu trebuie sa uitati de el, e cazul sa il savurati chiar si inainte de micul dejun. Un studiu publicat anul trecut arata ca participantii care au mancat un mic dejun de 600 de calorii care includea si desert, au slabit mai rapid si mai eficient in 4 luni decat cei care au luat un mic dejun sarac in calorii.

Cum functioneaza? Mananca un mic dejun bogat in legume, fructe, proteine si carbohidrati si adauga si ceva dulce, daca ai pofte. E indicat sa eviti bombele cu calorii cum ar fi briosele uriase. Incearca sa bei un shake cu iaurt, banana si putina ciocolata.

 

Mit : taie toate grasimile si vei slabi

 

Te grandesti ca grasimile te ingrasa dar nu e chiar asa. S-ar putea ca taind aportul de grasimi sa ai parte de efectul contrar si sa te ingrasi. Este unul dintre miturile legate de slabit. Intr-un studiu recent publicat in Journal of the American Medical Association, cercetatorii au comparat subiecti care urmau trei feluri de diete si au observat ca cei care erau la dieta low-fat erau total lipsiti de energie. Daca tai grasimile din meniu poti afecta echilibrul hormonal si ajungi sa nu mai poti tine in frau nivelul colesterolului si nici pe cel al insulinei.  Nutritionistii citati de prevention.com recomanda ca 30% din aportul de calorii sa provina din grasimi iar celelalte 2 treimi sa provina din nuci, peste, oua si avocado.

 

Nu e chiar atat de greu sa ajungi la silueta mult visata. E nevoie doar de putina ambitie. Ia-o pas cu pas si vei reusi sa iti pui la punct un regim de viata sanatos. Incearca in primul rand sa acorzi mai mult timp meselor. Inghititul pe nemestecate nu ajuta la nimic. Acorda-ti timp ca sa savurezi mancarea si nu uita sa treci pe la sala. Miturile legate de slabit se demonteaza cu informatii.

 

Tags:
Mituri legate de slabit
regim de viata sanatos
nutritionist
diete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare