Moduri de a consuma mamaliga de care nu stiai

Secrete 25.06.2019 dietetik
Mamaliga este absolut delicioasa, foarte consistenta si atat de versatila incat merge la orice mancare. Este o buna altermativa la paine pentru cei care vor sa slabeasca si nici nu contine gluten sau prea multe calorii. Este atat de consumata in Romania incat unii cred ca este banala deja, dar asta pentru ca s-au obisnuit sa o consume doar in modurile clasice. Vei fi surprins sa descoperi in cate zeci de moduri poti consuma mamaliga si toate la fel de delicioase si poate chiar mult mai sanatoase. Deja stie toata lumea cum se prepara mamaliga si prin absurd cine nu stie, va invata din prima. Modul de preparare este cat se poate de usor si poti da ce textura vrei in functie de mancarea pe care vrei sa o servesti. Uneori merge mamaliga mai moale, alteori mai tare, iar uneori textura medie. O problema care apare de multe ori este mamaliga ramasa si asta pentru ca nu ai masurat bine cantitatea necesara pentru preparare. Mereu aruncam mamaliga ramasa pentru ca avem impresia ca nu ne mai foloseste la nimic. Ei bine, in cadrul acestui articol vei descoperi ca poti face multe cu resturile de mamaliga, iar gustul va fi deosebit.
 
Resturile de mamaliga sunt de cele mai multe ori tari si ni se pare ca nu le mai putem folosi. Ei bine, noi iti propunem sa portionezi in triunghiuri sau in ce forma vrei mamaliga si sa o gatesti la tigaie, grill sau chiar la cuptor.
 

1.Mamaliga bruscheta in stil italian

 
Ai nevoie de triunghiuri sau rondele de mamaliga pe care sa le gatesti la grill si apoi sa le decorezi cu cate 2-3 linguri de salata din rosii, branza feta sau mozarella, patrunjel, ceapa rosie si poate chiar ardei rosu gras.
 
 
 

2.Mamaliga in stil mexican

 
Ai nevoie de rondele de mamaliga rumenite la grill si sa le arangezi intr-o farfurie pe post de pat. Orneaza cu o salata de cruditati din fasole rosii la conserva, ardei gras rosu, rosii cherry, branzica de vaci sau branza feta, castraveti, ceapa rosie, zeama de lamaie sau lime si patrunjel.
 
 

3.Chiftele din mamaliga

 
Ai nevoie de mamaliga cu textura semi-moale sau mamaliga intarita, dar faramitata cu furculita si cu zeama de la salata de cruditati sau un sos din avocado sau alt sos preparat in casa, iar la compozitie mai poti adauga patrunjel, marar, oregano, busuioc, leustean, ardei gras rosu faramitat, morcovi si ce alte legume mai vrei. Formeaza bilute si gateste-le la cuptor pe hartie de copt.
 
 

4.Pizza din mamaliga

 
Inlocuieste blatul clasic din aluat cu o mamaliga rotunda si unge-o cu sos de tomate din plin, mozarella, rondele de rosii mari sau rosii cherry, masline fara samburi si faramitate, ceapa rosie si ardei gras rosu. Se gateste la cutpor, evident si la final se decoreaza cu busuioc, oregano, rozmarin si patrunjel.
 
 

5.Porridge din mamaliga

 
Ai nevoie de o mamaliga ceva mai moale sau cu textura medie, 1 cana de lapte de cocos sau migdale sau chiar kefir, 3 linguri de seminte de chia si fructe pentru amestec si la final decorare.
 
 

6.Tartine la cuptor din mamaliga

 
Ai nevoie de mamaliga in strat subtire si portionata dupa bunul plac, apoi decorata cu branza sarata sau mozarella sau urda si ciuperci champignon sau pleurotus. Taie pe jumatate ciupercile ca sa aiba forma interesanta. Prepara si un sos de mujdei cu care sa ungi feliile. Se gateste la cuptor pe folie de copt.
 
 

7.Aperitiv matinal cu oua Benedict

 
Ai nevoie de rondele de mamaliga gatite la tigaie sau grill, decorate cu oua posate si cu sos peste (se obtine din 2 legaturi de patrunjel, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de iaurt grecesc, sare si piper dupa gust, 1 lingura de otet si zeama de lamaie). Vezi aici cum prepari norisori din oua!
 
 

8.Mamaliga piure

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Poti inlocui clasicul piure de cartofi cu o mamaliga cu textura moale si combinata cu sare, piper, branza dulce sau sarata si ierburi aromatice si poti adauga chiar si putin lapte integral pentru o textura cat mai pufoasa. Alaturi poti avea 1 palma de peste fara spini, fructe de mare sau piept de pasare la grill sau cuptor cu salata de cruditati.
 
 
 

 

Tags:
mamaliga
moduri de a consuma mamaliga
consuma mamaliga
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare