Salata de dovleac si spanac

 Ingrediente pentru 6 portii:


-600 de grame de dovleac (fara seminte, coaja si taiat in felii),
-2 lingurite cu ulei de masline,
-2 lingurite cu miere,
-2 lingurite cu seminte de susan,
-1 lingurita cu suc de lamaie,
-1 lingurita in plus cu miere,
-2 lingurite in plus cu ulei de masline,
-2 lingurite cu mustar,
-150 de grame de frunze de spanac,
-75 de grame de seminte de pin.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mod de preparare:


Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune dovleacul intr-un bol mare, adauga ulei si miere. Apoi presara piper si sare. Amesteca usor astfel incat condimentele sa acopere dovleacul. Acopera vasul cu o folie de aluminiu si baga-l la cuptor. Lasa dovleacul sa se coaca timp de 25 de minute. Scoate dovleacul din cuptor si adauga semintele de susan. Introdu din nou vasul in cuptor si lasa dovleacul sa se mai coaca timp de 5 minute.  Apoi scoate dovleacul si lasa-l sa se raceasca timp de 30 de minute.

 

Combina sucul de lamaie cu uleiul ramas de masline, mierea si mustarul intr-un vas. Adauga sare si piper. Pune dovleacul, spanacul si semintele de pin intr-un bol mare. Adauga dressingul si amesteca usor. Se serveste imediat.

 

Pofta buna!

Tags:
dovleac
spanac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare