Slabire rapida

Secrete 19.03.2010 Ramona Bunescu


Slabirea rapida este in general asociata cu infometarea si cu pastilele minune. Acest lucru este pana la urma consecinta unor strategii destepte de marketing care au creat falsa perceptie ca o dieta stricta sau un produs de slabit fac minuni, cand de fapt singurul lucru care intereseaza este suma obtinuta din vanzari. Aruncand un ochi la TV, reviste si prin carti gen “reteta succesului”, oricine ajunge la concluzia ca trupul ideal se poate obtine numai urmand dieta X sau cumparand produsul Y.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Incepem sa uitam ca slabirea rapida nu este nici benefica nici sigura pentru organismul nostru. Persoanele plinute, insa, au tendinta sa respecte mai degraba un anumit plan de slabire daca vad rezultate imediate decat unul pe termen lung. Iata ca slabirea rapida are si un efect pozitiv, dar probabil ca e singurul. In general, a slabi repede este si nesanatos si stresant si prin asta devine si un obiectiv greu de indeplinit pentru oricine. 

In timpul perioadei de infometare in se care folosesc pastille de slabit se pierde de fapt mai multa apa decat grasime, de aceea slabirea rapida e foarte inselatoare.

Este mai bine si mai sigur sa cresti rezistenta corpului, sa-l ajuti sa arda mai repede grasimi si, implicit, calorii. Cum? Pai crescandu-ti rata metabolismului prin practicarea exercitiilor fizice. Mecanismul este destul de simplu: ajungi la conturul corpului visurilor tale arzand mai multe calorii decat cele consummate in timpul si in jurul mesei (recunoaste ca iti plac gustarile :) ). Cele mai indicate exercitii pentru slabirea rapida sunt cele care iti cresc rata batailor inimii cu 60%. Aaaa… trebuie sa exersezi atat de intens macar 20 de minute ca sa vezi rezultate.

Pe de alta parte, exercitiile fizice singure nu dau rezultate pe termen scurt. Dureaza macar doua saptamani pana vezi primele semne ca ti s-a topit diametrul burtii sau al fundului. Motivul acestei scaderi lente in greutate este simplu, dar putini il stiu: grasimea cantareste mai putin decat muschii. In timpul exercitiilor obisnuite, grasimea se converteste in masa musculara; de aceea nu se observa mare lucru in materie de scadere in greutate. Centimetrul este mult mai elocvent decat cantarul in asemenea cazuri.

Adevarata problema de rezolvat este cum sa previi arderea masei musculare impreuna cu grasimea in timpul exercitiilor fizice. Solutia o reprezinta, dupa toate aparentele, o dieta echilibrata. Slabirea rapida este nu numai o consecinta a dietei si rutinei de exercitii fizice, dar si a schimbarii complete a stilului de viata si a perspectivelor unei personae. In primul rand, este nevoie de o atitudine relaxata. Cam greu, pentru ca va trebui sa renunti la anumite mancaruri cu care esti obisnuit de cand lumea. Daca nu ai puterea sa renunti complet la mancarurile alea si sa adopti un rregim de viata bazat pe miscare, te lupti cu imposibilul.

Ma rog, o exceptie ar exista: anume sa folosesti o pastila de slabit care chiar sa aiba efect, sub supravegherea stricta a medicului si sa combini acest lucru cu o dieta echilibrata. In orice caz, e tot greu sa slabesti repede si sa mentii acest stil de viata pe termen lung, ceea ce face ca greutatea in exces sa revina la loc cand eforturile tale de a slabi se mai relaxeaza.

 

De aceea este stilul de viata in sine atat de important. Adoptand un nou si sanatos fel de a manca si a face efort reusesti sa te mentii la fel de usor si pe termen lung.



Tags:
slabire rapida
pastile de slabit
exercitii
plan de slabire
dieta echilibrata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare