Sofranul alunga depresia

Secrete 16.09.2009 Madalina Stama

Daca ar fi sa facem o scurta descriere a sofranului, am putea spune ca este unul dintre cele scumpe condimente din lume (poate acesta este si motivul pentru care multi dintre noi nu stiu ca sofranul este bun si la altceva decat la ingalbenitul mancarii :)) Stati nu va grabiti, nu am terminat. Sofranul este recomandat pentru multele sale beneficii asupra starii de sanatate.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Chiar si aceia dintre voi care nu au gustat niciodata din bunatatile culinare gatite cu sofran, este indeajuns sa-si clateasca ochii cu nuanta rosie-portocalie a sofranului. Ah si important are un gust usor dulce-amarui, sa va mai zic cum ies mancarurile gatite cu sofran? S-ar putea sa va deschid apetitul.

 

Beneficiile sofranului
Dar, sofranul nu este un condiment si atat, el este o planta cu multe beneficii aduse starii de sanatate. Drept dovada este folosit in reglarea digestiei, tratarea depresiei, astmului, aterosclerozei si mai multe. Oamenii de stiinta au descoperit ca sofranul are multe efecte anticancerigene gratie antioxidantilor (carotenoizilor).

 

Actioneaza ca un antispasmodic si este recomandat in tratarea racelii. Si sa stiti ca lista beneficiilor nu se termina aici. Sofranul mai este utilizat in: tratarea insomniei, durerilor de cap, infectiilor urinare, ejacularii premature. Este recomandat in tratarea afectiunilor de la nivelul rinichilor si in insuficienta hepatica. Mai mult de atat, imbunatateste circulatia din organele care participa la digestie. Protejeaza membrana stomacului si a colonului si din acest motiv este recomandat pentru proprietatile sale de prevenire si tratare a colicilor gastrointestinali precum si a aciditatii.

 

Urechilor mele le-a fost dat sa auda, ca in lume rata celor care sufera de boli grave este ingrozitor de mare. Nu ar trebui sa ne mai miram unii dintre noi, de ce se naste o stransa legatura intre declansarea unor boli si stilul de viata pe care il avem. Daca vrem sa traim sanatos, facem tot ce este necesar pentru asta.

 

Daca ne pasa renuntam sa mai stam precum niste pisici cat e ziua de lunga pe canapea, cu o sticla de bere langa noi. Daca nu ne pasa lasam sa treaca informatiile pe langa noi. De aceea sper ca, macar unora dintre voi, aceste informatii referitoare la beneficile sofranului sa va fie de un real folos. Va spuneam ceva mai devreme ca sofranul previne cancerul. Meritul le apartine carotenoizilor din planta. Astfel, sofranul devine un aliat in lupta cu leucemia, cancerul ovarian si in plus ofera protectie impotriva afectiunilor coronariene si hepatitei.

 

Tags:
depresie
cancer
sofran
antioxidanti
carotenoizi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • camy
    1. camy 16.09.2009 09:58

    Interesant articol! E de necrezut cat de bine poate face o simpla planta. o sa incerc si eu.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare