Supa de telina cu mere

Combinatia dintre fructe si legume este mereu una surprinzatoare din punct de vedere al gustului. Dovada supa de telina cu mere. Telina este genul de leguma care se pretetaza foarte bine pentru supa. Are consistenta si aroma potrivita. Combinata cu mere, devine o supa rafinata, dar fara nici o complicatie in ceea ce priveste ingrediente. Si daca vrei o variatie incearca si varianat de supa de telina cu pere. Este cel putin la fel de buna!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa prepari patru-sase portii de supa de telina cu mere ai nevoie de doua linguri de ulei, o ceapa mare, o radacina mare de telina (de circa 700 de grame), doi cartofi (300 de grame), trei mere mari (secretul este sa folosesti soiuri diferite de mere, sau mere acrisoare), sare, piper, trei linguri de suc de lamaie, o lingura cu smantana, cateva frunze verzi de telina.

Incepe sa prepari supa, punand ceapa tocata marunt in ulei incins la calit. Lasa ceapa pe foc pentru cateva minute, pana devine transparenta. Adauga telina si cartofi, curatati si taiate in bucatele. Pune sare si lasa legumele impreuna sa se inabuse in vasul acoperit cu capac, la foc potrivit. Pune doi litri de apa pe foc. Cand fierbe adauga amestecul de legume.

Fierbe totul impreuna pentru 20 de minute, pana ce legumele sunt bine fierte. Daca vrei poti adauga si un cub concentrat de legume sau de supa de pui. Adauga merele taiate in bucati (cu tot cu coaja). Lasa supa pe foc pentru alte cinci minute. Da deoparte si cu un blender vertical trasforma totul in crema. Potriveste de sare si piper si adauga o lingura cu smantana sau o nuca de unt (sau o canita cu lapte, daca supa este prea groasa pentru gustul tau). La final adauga putina frunza de telina tocata marunt. Supa este foarte buna calduta, ca sa te poti bucura de tata aroma.

O portie are doar 100 de calorii, deci supa de telina cu mere este o solutie excelenta pentru o dieta hipocalorica.

Tags:
supa de telina cu mere
supa d etelina
supa d etelina cu pere
mere
calorii
dieta hipocalirica
ceapa
cartofi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare