Telina coapta

Cand am facut prima data telina copata dupa aceasta reteta am acceptat ideea ca este un test. Dar rezultatul a fost incantator si convingator pentru cate minunatii se pot face cu telina.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci telina copata ai nevoie de o telina mare sau doua mai mici, curatate si taiate in felii, trei linguri de ulei de floarea soarelui, o nuca de unt, sare si piper, o lingura de zahar si un pahar de vin alb si dulce.

Incepe prin a fierbe vinul. Adauga zaharul si contina sa fierbi inca doua-trei minute. Pune in vinul fiert cateva boabe de piper. Unge o tava cu unt si aseaza telina taiata. Adauga in vinul fiert, uleiul si pune sare si piper macinat. Pune sosul in tava si coace telina la foc moale circa o ora, pane ce o sa fie bine patrunsa si usor rumenita. Verifica din cand in cand. Daca crezi ca este nevoie mai adauga putina apa si continua sa coci.

O solutie mai rapida este sa acoperi telina cu o folie de aluminiu si sa o sigilezi bine pentru circa 30 de minute. apoi scoate folia si lasa telina sa se coaca descoperita.

Telina coapta este perfecta simpla, dar merge foarte bine drept garnitura pentru carne sau peste. Este de preferat sa o mananci calda.

Tags:
Telina coapta
telina
calorii
vin alb
sare
piper
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare